- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Kiss the Earth: Φυσικά αλείμματα από τη Χίο, με αγάπη για τη γεύση και τη φύση
Kiss the Earth: Ένα μικρό θαύμα από τη Χίο χωρίς ζάχαρη, χωρίς φοινικέλαιο, μόνο με αγάπη και ελληνικούς καρπούς
Σε μια εποχή που οι καταναλωτές αναζητούν αυθεντικές, υγιεινές επιλογές, το Kiss the Earth από τη Χίο ήρθε για να θυμίσει την αξία της απλότητας και της ποιότητας. Η ιδέα γεννήθηκε το 2017, όταν ο Κωνσταντίνος Πλακωτάρης, έπειτα από μια περίοδο ανεργίας, άρχισε να παρασκευάζει στο σπίτι του αλείμματα ξηρών καρπών για την οικογένειά του. Με τη στήριξη της συζύγου του, Θεοδοσίας Τσατσαρώνη, το πάθος του πήρε μορφή και η μικρή οικογενειακή επιχείρηση έγινε πραγματικότητα. Τα πρώτα βάζα φυστικοβούτυρου και αμυγδαλοβούτυρου έκαναν την εμφάνισή τους σε πέντε επιλεγμένα καταστήματα της Χίου και πολύ γρήγορα τα προϊόντα του άρχισαν να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό –Λονδίνο, Βερολίνο, Παρίσι– πάντα μέσα από ελληνικά καταστήματα.
Η φιλοσοφία τους είναι ξεκάθαρη: #nosugar #nosalt #nopalmoil. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς φοινικέλαιο, χωρίς πρόσθετα. Κάθε άλειμμα παρασκευάζεται από 100% φυσικούς ξηρούς καρπούς, κυρίως ελληνικούς. Όπου χρειάζεται γλυκαντικό, χρησιμοποιούν αγνό χιώτικο μέλι, βιολογικό χαρουπόμελο Κρήτης ή βιολογικό σιρόπι αγαύης. Η αφοσίωση στην ποιότητα επιβραβεύτηκε με διεθνείς διακρίσεις στα Great Taste Awards του Λονδίνου, όπου τα προϊόντα Kiss the Earth διακρίνονται σταθερά κάθε χρόνο από το 2019.
Σήμερα η γκάμα τους περιλαμβάνει εννέα προϊόντα, ανάμεσά τους φυστικοβούτυρο, αμυγδαλοβούτυρο, άλειμμα φουντουκιού, κάσιους και το νέο τους καμάρι: butter από κελυφωτό φυστίκι, μια γευστική και θρεπτική επιλογή που φέρνει στο προσκήνιο το ελληνικό φιστίκι. Παραμένοντας πιστοί στις ρίζες τους, συνεχίζουν από τη Χίο να προσφέρουν αλείμματα που απευθύνονται σε ανθρώπους με ενεργό τρόπο ζωής, που επιλέγουν το φυσικό, το αγνό και το ουσιαστικό.
INFO
25ης Μαρτίου 24, Κάμπος Χίου
2271083093
Facebook: Kiss the Earth
Instagram: kisstheearthchios
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κρέας, οι ανισότητες στη διατροφή, η βιομηχανία τροφίμων και οι νέες «διατροφικές έρημοι» του ανεπτυγμένου κόσμου
Θεωρείται από πολλούς «διανοούμενος της κουζίνας»
Τι μαγειρεύεις σε εκείνη που τα μαγειρεύει όλα τέλεια;
Πάνω που μάθαμε να κρατάμε το πιρούνι στο αριστερό, γίνεται ξανά της μόδας να τρώμε με τα χέρια. Ή μήπως όχι;
Οι τρεις νέες προσθήκες στο menu έρχονται για να μείνουν και από την πρώτη μπουκιά, φαίνεται ότι θα γίνουν από τις αγαπημένες μας
Eπαναπροσδιορίζουν το πώς αντιλαμβάνονται οι Βρετανοί το ελληνικό φαγητό.
Με χρυσαφένια, αφράτη ζύμη και γέμιση βελούδινης κρέμας ξετρελαίνει το κοινό
“Tavola Della Mama”: ένα μαμαδίστικο κυριακάτικο τραπέζι ξεκινά αυτή την Κυριακή
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Πανάρχαιη συνταγή για να απογειώσεις αυγά τηγανητά, μπεσαμέλ, ντολμαδάκια, κουραμπιέδες και τόσα άλλα
Τους αγαπάμε, τους γευόμαστε με μεγάλη χαρά και στην Ελλάδα βρήκαν την δεύτερη πατρίδα τους
Σεφ-ιδιοκτήτης ο Δημήτρης Σαββίδης που είχε για χρόνια το μπαρ ρεστό Extrablatt στη Θεσσαλονίκη
Ακρόπολη, Πετράλωνα, Θησείο – 3 αθηναϊκές γειτονιές που δεν θα βαρεθούμε ποτέ
Πίτσα και τέχνη πάνε μαζί σε αυτό το όμορφο στέκι
Μια νέα εμπειρία παγωτού στην καρδιά της Αθήνας
Από τα πιο αγαπημένα specialty coffee spots αυτής της πόλης
Φουντωτές, καταπράσινες και πάνω απ' όλα νόστιμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.