Τα street food αθηναϊκά στέκια που αγαπάμε

Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η ιστορικότερη καντίνα της Αθήνας πλέον είναι… On the Road

Από το 1987 μέχρι σήμερα, η παράδοση σερβίρεται ζεστή και χαμογελαστή

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καντίνα Μιχαλακοπούλου
Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η ιστορικότερη καντίνα της Αθήνας πλέον είναι… On the Road
Καντίνα της Μιχαλακοπούλου
Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η ιστορικότερη καντίνα της Αθήνας πλέον είναι… On the Road
Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η ιστορικότερη καντίνα της Αθήνας πλέον είναι… On the Road
Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η ιστορικότερη καντίνα της Αθήνας πλέον είναι… On the Road
Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η ιστορικότερη καντίνα της Αθήνας πλέον είναι… On the Road
Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η ιστορικότερη καντίνα της Αθήνας πλέον είναι… On the Road

Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Μια ιστορία που συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα

Είναι μέρη που, αν τα προφέρεις δυνατά, θα ζωντανέψουν ιστορίες πιο δυνατές απ’ αυτές που συνήθως λένε τα λόγια. Γιατί, αν περπατήσεις στους δρόμους της Αθήνας και ρωτήσεις τους ανθρώπους να σου πουν τι σημαίνει «Καντίνα της Μιχαλακοπούλου», ένα πλατύ χαμόγελο θα χαραχτεί στα πρόσωπά τους. Όλοι έχουν περάσει τουλάχιστον μία φορά από την εμβληματική καντίνα, ντόπιοι και επισκέπτες, ενώ ζουν την αθηναϊκή ζωή. Κι αυτό το χαμόγελο είναι που μας μιλά για πολλά παραπάνω από τις νοστιμότερες κοτομπουκιές και χοτ ντογκ της πόλης.

Η ιστορία ξεκινά πίσω στο 1987, την εποχή που η νυχτερινή ζωή της Αθήνας βρισκόταν στην ακμή της. Και κάπου πίσω από το Χίλτον, ένα καροτσάκι μικρό, γεμάτο χειροποίητες νοστιμιές, ξεκίνησε να κάνει παρέα στους θαμώνες που έψαχναν κάτι γευστικό τη νύχτα. Μια οικογένεια από τα Γρεβενά ετοίμαζε κάθε βράδυ τη μυστική της συνταγή για σος και το σιγομαγειρεμένο καραμελωμένο κρεμμυδάκι. Όλα τα απαραίτητα συστατικά για κάθε ιστορία εξόδου που διαδραματίστηκε στην πόλη από τότε.
Τα χρόνια πέρασαν, το καροτσάκι έγινε καντίνα και με τα χρόνια προστέθηκε το ντελίβερι και δύο φυσικά καταστήματα. Ένα ακριβώς δίπλα στην καντίνα κι ένα ακριβώς απέναντι. (Δεν το μάθατε από δω, αλλά όσοι ξέρουν τα κόλπα και νιώθουν την πείνα να τους χτυπά δυνατότερα, αποφεύγουν τη μεγαλύτερη ουρά στην καντίνα και πηγαίνουν στα καταστήματα). Και μέχρι σήμερα κάπως σαν να έχει μείνει ένα ιερό μυστικό, το πώς, ενώ όλη η πόλη περνάει από κει, η γεύση μένει η ίδια όπως τότε. Να ’ναι που το δημιούργησε οικογένεια σαν παιδί της κι αυτό ή που ήταν πάντα το «χαμόγελο» οδηγός: για τους συνεργάτες, για την ομάδα, για τους περαστικούς;
Σήμερα η ιστορία μεγαλώνει και η καντίνα βγαίνει «on the road», για να είναι εκεί και σε άλλες στιγμές και εκτός της γειτονιάς της, σε άλλες πόλεις, με άλλες παρέες. Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου ταξιδεύει πλέον σε όλη την Ελλάδα, για να μας κάνει παρέα στα αγαπημένα μας μουσικά event, να δώσει επίγευση στα καλύτερα πάρτι και να συντροφεύσει τις πιο δημιουργικές ιδέες και εκδηλώσεις. Ήδη ήταν παρούσα στο Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, στο Φεστιβάλ της Πλατείας Βραζιλίας και ετοιμάζεται για τον Χελμό, για γάμους στα νησιά, και ποιος ξέρει πού αλλού θα την καλέσουν…
Γιατί, τελικά, η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου ήταν πάντα κάτι περισσότερο από το φαγητό της: ήταν η αφορμή για να έρθουμε κοντά, να μοιραστούμε ιστορίες και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις. Και τώρα που ταξιδεύει, αυτή η γεύση και το χαμόγελο μπορούν να βρεθούν παντού. Στο επόμενο event, στην επόμενη γιορτή ή στην επόμενη παρέα που θα ανταμώσει μπροστά της. Άλλωστε, όπου και να βρεθεί, η υπόσχεση θα είναι πάντα η ίδια: να φέρνει σε μια μπουκιά της λίγη από την καρδιά της Αθήνας, όπου κι αν πάει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου