- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γλυκά Χριστούγεννα στο Mίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο
«Αυτά τα Χριστούγεννα ελάτε μαζί μου σε ένα γλυκό ταξίδι κι αφήστε τη ζάχαρη να γίνει το μέσο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και την αγάπη σας»
Μίξερ 12: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τη ζάχαρη και τα Χριστούγεννα
Και επιτέλους φτάνουν οι γιορτές! Υπάρχει καλύτερη περίοδος για δημιουργία εντός και εκτός κουζίνας; Το όμορφα στολισμένο γιορτινό τραπέζι γίνεται το σημείο συνάντησης όπου ανταλλάσσονται γέλια, ευχές, συναισθήματα και αναμνήσεις. Σε αυτή τη σκηνή, η ζάχαρη παίζει έναν αναντικατάστατο ρόλο ως σύμβολο χαράς και ενότητας, καθώς από τα αρχαία χρόνια, τα γλυκά συμβόλιζαν τη φιλοξενία. Γι’ αυτό και το γιορτινό τεύχος του Mίξερ, του μηνιαίου συλλεκτικού περιοδικού γεύσης που κυκλοφορεί με την Athens Voice, δεν θα μπορούσε να είναι αφιερωμένο σε άλλο υλικό. Η ζάχαρη θα πρωταγωνιστήσει στις γλυκές, αλλά και υφάλμυρες συνταγές μου και θα σκορπίσει «χιόνι» στις ποδιές μας και ζέστη στις καρδιές μας.
Αν το σκεφτούμε, όπως τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που γλυκαίνει τις καρδιές μας έτσι και η ζάχαρη, σε όλες τις μορφές της, είναι το συστατικό που γλυκαίνει τις αγαπημένες μας συνταγές, η γεύση της χαράς, της ζεστασιάς, της συντροφικότητας. Αυτή η γλυκιά γεύση που αναδύεται από το σπίτι μας και ταξιδεύει στην καρδιά κάθε πιάτου, κάθε γλυκού που φτιάχνουμε για να μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Η ζάχαρη, με την απλή αλλά τόσο μαγευτική παρουσία της, έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τα πιο ταπεινά υλικά σε κάτι υπέροχο. Αξιοποιώντας τη σε κάθε της μορφή, από την άχνη μέχρι την κρυσταλλική, δημιουργούμε γλυκά που γίνονται τα πιο αγαπημένα μας στολίδια –κυρίως επειδή τρώγονται–, τα οποία τοποθετούνται με περηφάνια στο κέντρο του τραπεζιού, σαν μια ελκυστική πρόσκληση για τους καλεσμένους: από τους κλασικούς κουραμπιέδες ή αυτούς με ένα twist, τα μελομακάρονα και τους κορμούς σοκολάτας, μέχρι τις πιο πρωτότυπες γιορτινές δημιουργίες. Σκεφτείτε το άρωμα από τη σαρλότ σοκολάτας με ρούμι που γεμίζει το σπίτι, το τραγανό φύλλο της πίτας που κρύβει μέσα της μια γλυκιά γέμιση με καρύδια και μέλι, ή τις ζεστές μπισκοτένιες μπουκίτσες με κανέλα και πορτοκάλι που λιώνουν στο στόμα. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, λοιπόν, ότι η ζάχαρη είναι το συστατικό που μεταμορφώνει κάθε στιγμή σε γιορτή.
Για μένα αλλά και για κάθε ζαχαροπλάστη η ζάχαρη είναι το πιο πολύτιμο υλικό, ο «λευκός χρυσός» κάθε συνταγής. Αυτά τα Χριστούγεννα ελάτε μαζί μου σε ένα γλυκό ταξίδι κι αφήστε τη ζάχαρη να γίνει το μέσο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και την αγάπη σας για την οικογένεια και τους φίλους σας, με συνταγές που θα στολίσουν το τραπέζι σας με ένα μοναδικό τρόπο. Καλές γιορτές με δημιουργίες που θα μείνουν αξέχαστες. Και επειδή τα «λίγα λόγια ζάχαρη»… ας ξεκινήσουμε μαζί για ένα ακόμα ταξίδι στη γεύση και στον χρόνο.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους κι όλες και ευτυχισμένο το νέο έτος 2025!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.