- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γάλα, γάλα, γάαααλα
Zoe’s Premium Latteria, στην Ακαδημίας το πρώτο σύγχρονο γαλακτοπωλείο της πόλης
Γάλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που έρχεται από τα Άγραφα, το Άργος, τη Δράμα, τη Λαμία, το Άστρος Κυνουρίας σερβίρει καθημερινά από το πρωί στις 7 (και Κυριακή) το ολοκαίνουργιο, άσπρο και «clean» διακόσμησης Zoe’s Premium Latteria. Και γιαούρτι μέσα από πήλινες τσανάκες ομοίως αγνό και παραδοσιακό.
Το γάλα το προσφέρει κρύο ή ζεστό, με σοκολάτα, με κορνφλέικς ή ότι άλλο θέλεις, έτσι ακριβώς όπως μας το έδινε η μαμά μας το πρωί, το γιαούρτι με μέλι ή γλυκά κουταλιού. Τα πίνεις επιτόπου, τα αγοράζεις για το σπίτι, τα παίρνεις σε ποτήρι ή κυπελλάκι για τον δρόμο. Μαζί φτιάχνει και καφέ Moka Rica ιταλικό και μυρωδάτο (1,40€ για το δρόμο, 1,80€ καθιστό), smoothies αληθινά και όχι με σκόνες, ό,τι μένει από τα γάλατα το φτιάχνουν σπιτικές κρέμες, απλές και με σοκολάτα, μαστίχα, λεμόνι, ρυζόγαλα, γαλατόπιτες και σπιτικά γαλακτομπούρεκα.

Έχουν και ελληνική σπιτική κουζίνα-6€ τα πιάτα με κρέας , 5€ τα λαδερά και τα υπόλοιπα. Φεύγοντας ένας κύριος που φχαριστιέται τα κεφτεδάκια του με άσπρη σάλτσα και λιγκουίνι σχεδόν με πιάνει απ’ το μανίκι κατενθουσιασμένος: «Πεντανόστιμα κοπέλα μου, ήρθα χτες και έφαγα κοτόπουλο με μανέστρα, ήταν σπιτικό και ξανάρθα. Έκανα πολύ καλά». Τσιμπάω σχεδόν στο φτερό κι εγώ ένα κεφτεδάκι, μμμμ...μούρλια όντως, σύντομα θα επανέλθω για περισσότερα.
Ακαδημίας 37 & Ομήρου, 213 0344023, ανοιχτά 7 το πρωί με 10 το βράδυ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.