12 στέκια που αξίζει να ανακαλύψεις στη γειτονιά του Ζωγράφου

Αlimentum Terrae: Προϊόντα της μάνας Γης και καλή διατροφή σε πρώτο πλάνο

Από τους εκλεκτούς ελληνικούς ξηρούς καρπούς, τα διαλεχτά κρητικά προϊόντα και τα κατεψυγμένα θαλασσινά Λήμνου μέχρι τον φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ από τις Σέρρες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αlimentum Terrae
Αlimentum Terrae
Αlimentum Terrae
Αlimentum Terrae
Αlimentum Terrae

Αlimentum Terrae: Το προσεγμένο παντοπωλείο βιολογικών προϊόντων στου Ζωγράφου 

Αυτό το προσεγμένο παντοπωλείο βιολογικών προϊόντων το ανακαλύψαμε στην Παπαδιαμαντοπούλου το 2018 και μέχρι σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς στην προμήθεια βασικών ειδών διατροφής. Η Ελευθερία και ο Κωνσταντίνος Ρίζος, με χρόνια εμπειρία στον τομέα, όταν έγιναν γονείς και άρχισαν, όπως τονίζουν, να ψάχνουν σε βάθος τα είδη που μπαίνουν στο τραπέζι τους, άνοιξαν αυτόν τον χώρο για να προσφέρουν καθαρά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Δυνατό χαρτί, τα βιολογικά είδη μαναβικής τα οποία προέρχονται από μικρούς, χωρίς μεσάζοντες, εγχώριους παραγωγούς, κυρίως από την Κοζάνη και την Ήπειρο. Θα βρεις ποικιλία σε χόρτα εποχής, φρέσκα σαλατικά και φρούτα – γενικά οπωροκηπευτικά που θα καταναλώσεις άφοβα γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε, δεν βάζουν τίποτα στη σακούλα σου που δεν θα το έβαζαν και στη δική τους. Θα προμηθευτείς όμως χωρίς ενδοιασμούς και ολόφρεσκα αυγά με πιστοποιητικά από κρατικούς υγειονομικούς φορείς για 0% σαλμονέλα τα οποία προέρχονται από πουλερικά ελευθέρας βοσκής.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που εμπορεύονται είναι επίσης διαλεχτά και ανάμεσα στις ετικέτες θα ξεχωρίσεις αυτά από την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Κορίνθου για την πλούσια γεύση και για την αγνή διαδικασία παραγωγής. Θα βάλεις στο καλάθι σου ακόμα εκλεκτά όσπρια Φενεού και Πρεσπών –εγγύηση για το μαγειρικό αποτέλεσμα–, καθώς και πίτες με χειροποίητο ηπειρώτικο φύλλο.

Όπως δηλώνει η Ελευθερία, είναι ανήσυχα πνεύματα στην αναζήτηση ποιοτικών υλών για αυτό και προσπαθούν καθημερινά να καλύπτουν ολοένα και περισσότερες πτυχές της διατροφής μας. Από τους εκλεκτούς ελληνικούς ξηρούς καρπούς, τα διαλεχτά κρητικά προϊόντα, όπως η γραβιέρα, και τα κατεψυγμένα θαλασσινά Λήμνου μέχρι τον φρεσκοκομμένο ελληνικό καφέ από τις Σέρρες, εκεί έχεις την ευκαιρία να γεμίσεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου με ποιότητα και αληθινές γεύσεις χωρίς επεξεργασία.

Το προσωπικό της οικογενειακής επιχείρησης, σημειώνει η Ελευθερία, είναι πάντα πρόθυμο και χαμογελαστό να σου εξηγήσει όλα όσα θέλεις και πρέπει να ξέρεις για τα είδη που θα αγοράσεις. Σύντομα θα λειτουργεί και το e-shop, ενώ αν είσαι κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Ζωγράφου εξυπηρετούν με χαρά τις παραγγελίες σου και τηλεφωνικά.