- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Smash ‘n Bun έχει γενέθλια και τα γιορτάζει με ένα λαχταριστό τρίμηνο event
Τρεις διάσημοι σεφ φτιάχνουν το δικό τους μοναδικό μπέργκερ
Το street food εστιατόριο Smash 'n Bun κλείνει 3 χρόνια και μας προτείνει τα signature burgers τριών εξαιρετικών ελλήνων σεφ
Όταν το Smash ‘n Bun άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 2021 στην καρδιά του Κολωνακίου ο έρωτας με το κοινό υπήρξε κεραυνοβόλος. Ο εξαιρετικός σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου υπέγραφε τις street food δημιουργίες του, δηλαδή ακαταμάχητα μπέργκερ που το αθηναϊκό κοινό λάτρεψε με τη πρώτη ματιά (…δαγκωνιά). Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστά τα μπέργκερ του Smash ‘n Bun είναι η τεχνική «smashing», το μπιφτέκι δηλαδή πιέζεται καθώς ψήνεται δημιουργώντας έτσι μια καραμελωμένη (άκρως απολαυστική) κρούστα, κι ύστερα «ξαπλώνει» ανάμεσα σε δυο αφράτα ψωμάκια πατάτας, παρέα με βιολογικό τσένταρ, μαρούλι, πίκλες και ωραίες σάλτσες.
Φέτος το Smash ‘n Bun κλείνει τα τρία του χρόνια και τα γιορτάζει με ένα event που θα κρατήσει τρεις μήνες. Τρεις βραβευμένοι Έλληνες σεφ θα δημιουργήσουν από ένα signature burger ο καθένας, που μπορούμε να απολαμβάνουμε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο.
Το νόστιμο event ξεκινάει από τα μέσα Ιανουαρίου με τον δημοφιλή Άνταμ Κοντοβά (Ex Machina) που προτείνει μπέργκερ από μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, μαζί με τσένταρ, τυροκαυτερή, ντομάτα, γαλλική σαλάτα, τραγανό κρεμμύδι και kimchi, και σίγουρα είναι μια ωδή στην τάση του σεφ να συνδυάζει ευρωπαϊκές και ασιατικές γεύσεις πάντοτε με απλό και νόστιμο τρόπο.
Συνεχίζοντας τον Φεβρουάριο, ο φημισμένος Έκτορας Μποτρίνι (Botrini’s) ετοιμάζει ένα μπέργκερ με μοσχαρίσιο κιμά, αφιερωμένο στην κερκυραϊκή καταγωγή του, και εμπνευσμένο από την παστιτσάδα (την πιο γνωστή σπεσιαλιτέ του νησιού).
To γευστικό «πάρτι» θα κλείσει τον Μάρτιο ο βραβευμένος Βασίλης Μουρατίδης (Moldee Θεσσαλονίκη) με το μπέργκερ «Caprese», εμπνευσμένο από την ομώνυμη ιταλική σαλάτα. Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, σάλτσα πέστο, ρόκα, τηγανιτή μοτσαρέλα και μαγιονέζα με λιαστή ντομάτα ενώνονται σε ένα απολαυστικό μπέργκερ (που ανυπομονούμε να καταβροχθίσουμε). Και τα τρία limited edition μπέργκερ, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα Γενάρη και μπορείτε να τα απολαύσετε επιτόπου ή και με παράδοση κατ’ οίκον μέσω της Wolt.
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, 2107249802, καθημερινά 13:00-00:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.