- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αρτοποιείο Ρεμούνδος: Το τσουρέκι που κάνει όλη την Κυψέλη να μοσχοβολά
Μαχλέπι, μαστίχα, μπόλικη υπομονή και ακόμη περισσότερη αγάπη
Ρεμούνδος: Το Αρτοποιείο με τα θρυλικά τσουρέκια και μοναδικά πασχαλινά κουλουράκια
Τέτοιες μέρες κάθε χρόνο το άρωμα που πλανιέται πάνω από την οδό Κυψέλης κάνει τους περαστικούς να ακολουθούν τα ίχνη του. Έτσι, όλοι καταφθάνουν στον Ρεμούνδο με λαχτάρα για ένα (ή και πολλά περισσότερα) από εκείνα τα θρυλικά τσουρέκια του. Φτιάχνονται με μαχλέπι, μαστίχα, μπόλικη υπομονή και ακόμη περισσότερη αγάπη, ακολουθώντας την ίδια συνταγή που ο παππούς Ρεμούνδος, ο οποίος και άνοιξε αυτόν τον φούρνο το 1953, κληροδότησε στα εγγόνια του. Σήμερα ο Γρηγόρης και ο Γιώργος Ρεμούνδος κρατούν την παράδοση, συνεχίζοντας να ξεφουρνίζουν αυτό το υπέροχο τσουρέκι με την παλιά συνταγή, από την Άνδρο φερμένη, τη μικρή πατρίδα της οικογένειας. Τα αφράτα, μοσχοβολιστά τσουρέκια θα τα βρεις σε τρία μεγέθη: πλεξούδα του μισού κιλού (€6), κουλούρα των (με €9) και πιο μικρά του για €3. Μαζί να πάρεις οπωσδήποτε και τα μοναδικά πασχαλινά κουλουράκια. Και αυτά φτιάχνονται με μία πολύ παλιά συνταγή, έχουν σαν βάση το (εξαιρετικής ποιότητας) βούτυρο και είναι του ονείρου! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, το εγγυούμαστε…