Αφιέρωμα Κουκάκι: Η γειτονιά που τα χωράει όλα

Ζαχαροπλαστείο Κωστής, τα πάντα για το γλυκό και το πρωινό σου

Τούτη η ζαχαρένια γωνιά άνοιξε το 1977 πουλώντας πάστες, κοκάκια κι άλλα γλυκά της εποχής

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 844
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
zaharoplasteio_kostis__3_
zaharoplasteio_kostis__1_
zaharoplasteio_kostis__2_
zaharoplasteio_kostis__4_
  • ΤΕΥΧΟΣ 844
  • 62222-137653.jpg
    A.V. Team
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον «Κωστή» θα βρεις όλα τα γλυκά με τα οποία μεγαλώσαμε (σιροπιαστά, πάστες κάθε είδους, μοσχομυριστά τσουρέκια κι εποχιακά γλυκά), αλλά και πολλές σύγχρονες λιχουδιές όπως το cheesecake με φύλλο νουγκατίνας ή το (ακαταμάχητο!) προφιτερόλ. 

Τούτη η ζαχαρένια γωνιά άνοιξε το 1977 πουλώντας πάστες, κοκάκια κι άλλα γλυκά της εποχής. Σύντομα έγινε το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο της περιοχής, κάποιοι μάλιστα το χαρακτήρισαν σαν τον Άι Βασίλη των γλυκατζήδων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αρχικής πελατείας του ακόμα το προτιμά για τα φανταστικά γλυκά του. Σήμερα, το ζαχαροπλαστείο έχει αναλάβει πια η δεύτερη γενιά της οικογένειας, ο Γιάννης, η Βασιλική, η Ελευθερία, η Αναστασία και ο Λευτέρης, που έμαθαν την τέχνη από τον πατέρα τους και τη συνεχίζουν με το ίδιο μεράκι και διατηρώντας την αρχή της μακροχρόνιας συνεργασίας με το προσωπικό. Στον «Κωστή» θα βρεις όλα τα γλυκά με τα οποία μεγαλώσαμε (σιροπιαστά, πάστες κάθε είδους, μοσχομυριστά τσουρέκια κι εποχιακά γλυκά), αλλά και πολλές σύγχρονες λιχουδιές όπως το cheesecake με φύλλο νουγκατίνας ή το (ακαταμάχητο!) προφιτερόλ. Μα αυτό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να δοκιμάσεις είναι η αξεπέραστη μους φράουλας! Η οικογένεια καλλιεργεί φράουλες στην Ανδραβίδα της Ηλείας κι έτσι κάθε φραουλένιο γλυκό φτιάχνεται με τις δικές τους, αγνές φράουλες! Εκτός από γλυκά όμως, θα ανακαλύψεις και όλα όσα ονειρεύεσαι για το πρωινό σου: εξαιρετικό καφέ, πληθωρικά σάντουιτς με τρία διαφορετικά είδη ψωμιού (focaccia, χωριάτικο και brioche), babka, πίτες με χωριάτικο φύλλο και βουτυρένια κρουασάν που σου σπάνε τη μύτη. Αξίζει να τονίσουμε ότι τα πάντα φτιάχνονται καθημερινά εδώ, από την αρχή, στα open εργαστήριά τους – για αυτό και γίνονται ανάρπαστα!