- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Φραγκόσυκο: Ένας αρχιτέκτονας και τρεις ηθοποιοί σερβίρουν το καλύτερο brunch της Σερίφου
Η νέα άφιξη στη Σέριφο έχει άρωμα φραγκόσυκου και είναι το place-to-be των διακοπών σου
Το Φραγκόσυκο είναι ένα νέο all day καφέ- brunch- μπαρ στη Σέριφο και άνετα περνάς στα τραπέζια του όλη σου την ημέρα
Μια μυστική αυλή με φραγκοσυκιές, η θέα στη Χώρα της Σερίφου και το Αιγαίο, μυρωδιές από φρεσκοψημένο ψωμάκι κι ένα μπολ με γιαούρτι φρούτα και διάφορα άλλα ψιψιψόνια που το διακοσμούν περνάει δίπλα μας. Σαν -κοιμισμένο ακόμα από το καράβι-λαγωνικό που δεν έχω ούτε δυο ώρες στο νησί, προσπαθώ να καταλάβω από που μου έρχονται όλες αυτές οι δροσερές εικόνες και τα αρώματα. Έχουμε μπει στο Φραγκόσυκο, το νέο all day καφέ- brunch- μπαρ και ξαφνικά όλα είναι ωραία και γίνονται ακόμα ωραιότερα όταν προσγειώνονται μπροστά μου οι «οι αβγόφετες της Γεωργίας» οι οποίες εξαφανίζονται με συνοπτικές διαδικασίες.
Παρατηρώ το design του Φραγκόσυκου που έχει τις νότες ενός κλασικού νησιώτικου καφέ-μπαρ με τη θέα από το μπαλκόνι να συνδυάζει το μοναδικό τοπίο του λιμανιού με τα αραγμένα σκάφη και τη μαγευτική Χώρα σε ένα κάδρο καθηλωτικό. Η αρχιτεκτονική ματιά του Αλέξανδρου, ενός εκ των ιδιοκτητών, θέλει το μπαλκόνι να εντάσσεται με το κάδρο που έχει απέναντί του χρησιμοποιώντας την παλέτα του τόπου. Λευκό, ξύλο και πράσινες κατασκευές μαζί με τις φουντωτές στίπες συνθέτουν τον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού. Συνεχίζοντας προς το εσωτερικό, οι τοίχοι κατάλευκοι, έτοιμοι να υποδεχτούν πίνακες, φωτογραφίες και εκθέσεις. Η τέχνη έχει ξεχωριστή θέση και όχι τυχαία- οι άλλοι τρεις ιδιοκτήτες η Έλενα, η Μαρίνα και ο Δημήτρης είναι ηθοποιοί που ενώθηκαν θεατρικά στη Θεσσαλονίκη, δούλευαν χρόνια στην εστίαση και ονειρεύονταν να ανοίξουν ένα μαγαζί για «φίλους». Να αναφέρω εδώ και το «ντεσού», ο αρχιτέκτονας της παρέας aka Αλέξανδρος και η Έλενα είναι αδέλφια. Και τους τέσσερις τους ενώνει η φιλία που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο έρωτας με τη Σέριφο όπου πρωτομετακόμισε η Μαρίνα, η μεταδοτική αγάπη του Δημήτρη για το καλό φαγητό και ποτό και η ανάγκη όλων μαζί να δημιουργούν.
Το μαγαζί το έχτισαν σχεδόν μόνοι και με την βοήθεια καλών φίλων. Όσο τριγυρνώ στον χώρο βλέπω τις μικρές πράσινες μεταλλικές λεπτομέρειες μαζί με τα φύλλα του φραγκόσυκου που σπάνε την ηρεμία του λευκού. Είναι πρωί και να ξέρεις πως το βράδυ θα επιστρέψεις στην ίδια θέση για μια spicy margharita στη μπάρα χαζεύοντας τα φώτα της Χώρας που καδράρονται από τα παράθυρα του μαγαζιού. Στην πίσω πλευρά του Φραγκόσυκου που σε ταξιδεύει στη μεσογειακή αισθητική ενός μικρού πολύχρωμου οικισμού, αξίζει να δοκιμάσεις τον ρουστίκ σολομό που σερβίρεται σε ζυμωτό ψωμάκι με αβοκάντο και αβγό ποσέ, την «μπαμπάτσικη» ομελέτα από ντόπια αβγά, την ομελέτα με ασπράδια και λάδι τρούφας και τα pancakes σο-κόλαση με τριμμένο μπισκότο και φυστικοβούτυρο (στη δίαιτα πάλι). Οι αβγόφετες της Γεωργίας είναι σοκ.
Ο Μιχάλης- ο barman του Φραγκόσυκου- κάθε μέρα επιμελείται την παραγωγή των πιο δροσιστικών και γευστικών cocktails: Πέραν των κλασικών συνταγών, θα βρεις τη λίστα με τα ''premium cocktails'' με πειραγμένα negroni και κάτι μεθυστικές (κυριολεκτικά) συνθέσεις με τεκίλα, αλάτια και λεβάντες καθώς και τη ''signature list'' με ιδιαίτερες γεύσεις. Δε γίνεται να μη δοκιμάσεις ''αυτό το αρωματικό με τη φέτα αγγούρι'' ή το άλλο το ''λιβάδι''. Ποτά και σε κοινή χρωματική παλέτα με το χώρο, όπως το ''αγαύη μου'' ή το '' manδarin'' θα σε απογειώσουν.
Φραγκόσυκο στο Λιβάδι της Σερίφου, 6973500900. Θα τους βρείτε εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.