- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Πάσχα στην Αθήνα: Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που σε περιμένουν ανοιχτά
Οι διευθύνσεις που πρέπει να ξέρεις αν μείνεις το Πάσχα στην πόλη
Τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοιχτά την Κυριακή του Πάσχα
Μεγάλη Βρετανία
Από τον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, στο επιβλητικό GB Roof Garden που κοιτάει όλη την Αθήνα από ψηλά, το βράδυ της Ανάστασης θα σερβίρεται η παραδοσιακή μαγειρίτσα, αρνάκι φούρνου κι άλλα εκλεκτά που ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει για τη βραδιά (τιμή: €87/άτομο) Όσο για την Κυριακή του Πάσχα το GB Roof Garden μεταμορφώνεται σε μια παραδοσιακή αυλή! Η γιορτή ξεκινά με καλωσόρισμα δίπλα στη σούβλα (ούζο, μεζεδάκια και κόκκινα πασχαλινά αυγά), ύστερα ακολουθεί πλούσιος μπουφές με κρύα και ζεστά ορεκτικά, ποικιλία από σαλάτες, αρνί και κοντοσούβλι. Φυσικά και πλήθος γλυκών, από παραδοσιακά ελληνικά μέχρι παστάκια και τούρτες. Τιμή: €94/άτομο. Βασ. Γεωργίου Α΄1, Πλ. Συντάγματος, 2103330766
St. George Lycabettus
Τα μπαλκόνια του La Suite Lounge έχουν την ωραιότερη θέα στο εκκλησάκι του Άη-Γιώργη στην κορφή του Λυκαβηττού. Από εδώ θα δεις τις λαμπάδες να κατηφορίζουν τον αθηναϊκό λόφο το βράδυ της Ανάστασης (τρώγοντας παραδοσιακή και vegan μαγειρίτσα, αρνάκι φρικασέ, κατσικάκι σε αμπελόφυλλα, αρνάκι αντικριστό, κοκορέτσι στη λαδόκολλα κ.ά.), και εδώ θα ευχαριστηθείς την επόμενη μέρα ένα πληθωρικό πασχαλινό buffet γεμάτο με παραδοσιακές γεύσεις και γλυκά. Bonus: οι μικροί της παρέας θα μείνουν απασχολημένοι χάρη στους παιδαγωγούς – animateurs με ατελείωτα παιχνίδια, κυνήγι θησαυρού, ζωγραφική και δώρα. Τιμή: €48/ άτομο, 50% έκπτωση για παιδιά έως 10 ετών. Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416000
Ivis 4
Πάσχα σε μια όμορφη, μυστική αυλή στα στενάκια του Ψυρρή και μάλιστα με ένα μενού που έχει την υπογραφή του διάσημου σεφ Γιάννη Λουκάκου; Αμέ! Την Κυριακή του Πάσχα στο ωραίο εστιατόριο του ξενοδοχείου σε περιμένουν πιάτα όπως ταλαγάνι ψητό με σάλτσα από αποξηραμένα φρούτα, μπέικον και κουκουνάρι ή ένα αρνίσιο παϊδάκι γαλλικής κοπής με σπαστή πατάτα αρωματισμένη με σαφράν και σάλτσα chimichurri. Τιμή: €60/άτομο. Ήβης 4, Ψυρρή, 2103213340
Μαύρο Πρόβατο
Και με τα δύο του πόστα ανοιχτά (σε Παγκράτι και Μελίσσια) το αγαπημένο εστιατόριο μας περιμένει την Κυριακή του Πάσχα από το μεσημέρι και μετά με όλα τα κλασικά πιάτα του, αλλά και με αρνάκια, μαγειρίτσες, κοκορέτσια και κοντοσούβλια παινεμένα, με κόκκινα αυγά για να τσουγκρίσουμε και με πολλούς ακόμα ελληνικούς μεζέδες, πάντα με ένα απαλό twist… Αρριανού 31, Παγκράτι, 2107223466
Όμιλος Καστελόριζο
Τέσσερα από τα εστιατόρια του γνωστού Ομίλου τη μέρα του Πάσχα μας περιμένουν ανοιχτά: το Όμικρον Meze (Δρόσου 1, Κηφισιά, 2106202475) με δημιουργικά μεζεδάκια, οι Ορίζοντες Λυκαβητού (Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, 2107227065) με δημιουργική κουζίνα και θέα όλη την Αθήνα, το Omnivore με νόστιμη μεσογειακή κουζίνα και το Καστελόριζο Βάρκιζας (Λ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 210 9655022) για πάντα φρέσκο ψαράκι.
Αν βαριέσαι (ή δεν ξέρεις) να φτιάξεις τη μαγειρίτσα τη σωστή, θα τη βρεις πανέτοιμη στο Marie & Antoinette. Μαζί και μανιτάρια φρικασέ, αρνάκι, τζιγεροσαρμάδες, ντολμαδάκια και βέβαια τις τρομερές χειροποίητες πίτες που έκαναν αυτό το μαγαζάκι γνωστό στα πέρατα της Αθήνας. Τριανταφυλλίδη 22 & Γεωργίου Βλάχου, Ν. Ψυχικό, 2130416420
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.