- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το Sweet Nolan, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά θα είναι αφιερωμένο στα γλυκά
Τη θυμάμαι εκείνη τη μέρα, όταν στην καρδιά της καραντίνας έσκασε η είδηση ότι ο Σωτήρης Κοντιζάς ανοίγει νέο εστιατόριο. Ψηφιακό μεν (γιατί πώς αλλιώς;), εξίσου νόστιμο δε. Το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα σε χρόνο ντε τε. Εκείνη την πρώτη μέρα του P.S. Luncheon η εφαρμογή της Wolt (μόνο εκεί μπορούσες να βρεις και να παραγγείλεις το μενού) θα πρέπει να πήρε φωτιά. Τώρα, αρκετούς μήνες αργότερα από εκείνη την μεγάλη επιτυχία, ο Σωτήρης Κοντιζάς επανέρχεται με ένα… γράμμα για να μας αποκαλύψει το νέο του project. To Sweet Nolan θα είναι αφιερωμένο στα γλυκά και θα έρχεται στην πόρτα μας και πάλι μέσω Wolt. Προς το παρόν δεν ξέρουμε περισσότερα, αυτό που μπορούμε να σας πούμε, όμως, είναι ότι το burnt cheesecake ήταν ένα από τις προτάσεις-σουξέ του P.S. Luncheon. Οπότε… ανυπομονούμε!
Ακολουθεί το γράμμα μέσω Wolt του Σωτήρη Κοντιζά:
«Παλιά, δηλαδή πριν από 2-3 χρόνια, στους περισσότερους φαινόταν εντελώς τρελό να παραλαμβάνουν στο σπίτι οτιδήποτε άλλο εκτός από έτοιμο φαγητό. Τα υπόλοιπα ψώνια, από σούπερ μάρκετ και φαρμακείο έως ρούχα ήταν ένα ταξίδι-περιπέτεια σχεδόν κάθε φορά. Ένα ταξίδι που τις περισσότερες φορές σπαταλούσε πολύτιμο χρόνο, υπομονή και έξτρα χρήματα -ξέρετε πόση βενζίνη έχω χαλάσει ψάχνοντας παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας; Σήμερα, αν έχουμε να κρατήσουμε κάτι καλό από τις σερί καραντίνες που ζήσαμε αυτόν τον ενάμιση χρόνο είναι η εξοικείωσή μας με το να έρχονται πράγματα σπίτι μας. Να νιώθουμε εμπιστοσύνη να τα παραγγείλουμε, να έχουμε επαρκείς επιλογές και τελικώς και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ως καταναλωτές, αλλά και ως επαγγελματίες του φαγητού, βρήκαμε μια πλατφόρμα που εμπιστευόμασταν ότι θα κάνει... deliver αυτό που υποσχόταν (see what I did there?). Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουμε όλων των ειδών τις επιλογές για φαγητό στο σπίτι -όχι μόνο πίτσες, μακαρονάδες και σουβλάκια.
Το ακόμη θετικότερο είναι πως παρότι κάποια side project, όπως π.χ. το δικό μας PS Luncheon, αναγκάστηκαν να αναστείλουν για λίγο καιρό την λειτουργία τους κάποιες επιχειρήσεις ίσως δεν περίμεναν ποτέ ότι θα μπουν σε αυτόν τον χώρο. Το SushiLunchi του Αντώνη Δρακουλαράκου από το Sushimou ήταν σίγουρα ένα από αυτά, όπως και το Kobra με τον Άνταμ Κοντοβά, που προσαρμόστηκαν σωστά κατ’ εμέ στη νέα συνθήκη και ανταμείφθηκαν από το κοινό.
Για μένα αυτό το νέο σκηνικό είχε κι ένα έξτρα θετικό. Την εύκολη (γραπτή) και σίγουρη συνεννόηση που οδήγησε στην εξαφάνιση του κλασικού «έχει φύγει το παιδί», αλλά και τις όποιες παρανοήσεις/παραλείψεις.
Στα δικά μας τώρα, το PS Luncheon, our two cents σε αυτόν τον νέο κόσμο, ήταν ένα πρότζεκτ όχι έκτακτης ανάγκης, αλλά πειραματισμού, θέλησης για δουλειά και ανοίγματος νέων οριζόντων. Κράτησε την ομάδα μας ζεστή, πρόσθεσε εμπειρία, έδωσε τη δυνατότητα για συνεργασία και δοκιμή νέων πραγμάτων, ενώ στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία του Nolanverse, του δικού μας σύμπαντος. Και τι, τέλειωσε, θα ρωτήσετε. Όχι! Επανέρχεται σύντομα -με διαφορετική μορφή- για να ετοιμάσει το έδαφος και να δώσει τη σκυτάλη σε κάτι καινούριο και πιο... γλυκό.
Ετοιμαστείτε για το Sweet Nolan, delivered by Wolt!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.