- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ρεμούνδος, Σταυρόπουλος, Βίνκλερ, Full Spoon, Bon Bon Fait Maison: 5 στέκια για καλό, πασχαλινό τσουρέκι
Αφράτο, πληθωρικό μαστιχωτό, με εκείνη την ασύγκριτη μυρωδιά που σε κάνει να μην μπορείς να του αντισταθείς. Τα πασχαλινά τσουρέκια βρίσκονται ψηλά στο top 5 αυτών που θεωρούμε ως πασχαλινές λιχουδιές και ο καθένας μας έχει κι από ένα αγαπημένο. Το δικό σου μπορεί να είναι της μαμάς σου, της χρυσοχέρας θείας, αυτό που φτιάχνεις μόνος σου. Όπως και να έχει σε συμβουλεύω να ρίξεις μια ματιά και στις παρακάτω επιλογές. Κάποιες είναι κλασικές, κάποιες όχι και τόσο, όλες τους όμως αξίζουν την προσοχή σου…
Ρεμούνδος
Ο ιστορικός φούρνος της Κυψέλης ξεφουρνίζει τις λιχουδιές του ασταμάτητα από το 1953. Φημίζεται για τα τσουρέκια του σχεδόν όσο και για το ψωμί του. Αφράτα, μαστιχωτά, μοσχομυριστά φτιάχνονται με την ίδια μυστική συνταγή εδώ και 65 χρόνια και είναι ακαταμάχητα. Κυψέλης & Τήνου, Κυψέλη, 2108215808
Σταυρόπουλος
Στον Πολίτικο φούρνο της οδού Γαμβέτα, εκτός από το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, θα βρεις και κάτι ακόμα, πολύ πιο δυσεύρετο… Είναι το αρμένικο αλμυρό τσουρέκι που γίνεται με επτασφράγιστη μυστική συνταγή… Δοκίμασέ το οπωσδήποτε! Γαμβέτα 4, Ομόνοια, 2103847006
Βίνκλερ
Αυτός ο φούρνος, καλά κρυμμένος στην Αριστοτέλους, είναι από τους παλαιότερους της Αθήνας. Για εμένα ξεφουρνίζει το καλύτερο προζυμένιο ψωμί της πόλης. Εξίσου συγκλονιστικό, όμως, είναι και το τσουρέκι του. Αφράτο, μαστιχωτό, κάθε φορά με παρασέρνει σε σημείο που μέχρι να φτάσω σπίτι έχω ήδη φάει το μισό… Αριστοτέλους 54, Πλατεία Βικτώριας, 2108210646
Full Spoon
Αυτό το τσουρέκι ακολουθεί κατά γράμμα μια πολίτικη συνταγή του 1935, ψήνεται καθημερινά εδώ και είναι ικανό να σε στείλει στον Παράδεισο. Εκτός από σκέτο, θα το βρεις και με επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού, μαύρης σοκολάτας, λευκής σοκολάτας ή πραλίνας Bueno… Ερμού 123, Μοναστηράκι, 2168003006
Bon Bon Fait Maison
Γλυκό τσουρέκι αλά Τροπεζιέν! Μισό λεπτό να εξηγήσω: πρόκειται για ένα γεμιστό τσουρέκι που ο pastry chef Κρίτων Πουλής εμπνεύστηκε από την τάρτα Τροπεζιέν. Η οποία τάρτα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από έναν Πολωνό φούρναρη στο Saint Tropez της Νότιας Γαλλίας (εξού και Τροπεζιέν) και υπήρξε το αγαπημένο γλυκό της Brigitte Bardot. Στο Bon Bon Fait Maison η ζύμη αντικαθίσταται από τσουρέκι και η γέμιση από μια ανάλαφρη κρέμα βανίλιας με μασκαρπόνε. Πετράκη 30, Σύνταγμα, 2103318703
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.