- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ο Pierre Marcolini είναι ο καλύτερος pastry chef του κόσμου
Πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο του “Best Pastry Chef in the World” από το WPS
O Βέλγος Pierre Marcolini ψηφίστηκε ως ο καλύτερος pastry chef του κόσμου για το 2020 από το WPS
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πάει στις Βρυξέλλες και να μην σε έχουν συμβουλέψει να επισκεφθείς κάποια από τις υπέρκομψες boutique σοκολάτας του Pierre Marcolini. Όχι μόνο για να αγοράσεις τα υπέροχα σοκολατάκια του, αλλά και για να θαυμάσεις τις υπέροχες αυτές boutique, που άνετα θα μπορούσαν να είναι και κοσμηματοπωλεία!
Ο Pierre Marcolini γεννήθηκε στο Charleroi το 1964, σπούδασε στο Centre d'enseignement et de recherches des industries alimentaires et chimiques και το 1995 κέρδισε τον τίτλο του “World Champion Pastry Chef” στη Λιόν. Λίγο μετά ανοίγει το πρώτο του κατάστημα με premium σοκολάτες. Από εκεί αρχίζει και η ανοδική του πορεία που περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα σε όλο τον κόσμο (από το Βέλγιο και τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία και την Κίνα), συνεργασίες με εταιρείες-κολοσσούς, ταξίδια ανά την υφήλιο και πολλά βραβεία.
Σε αυτή την τεράστια συλλογή βραβείων έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη ένα. Πριν από λίγες μέρες ο Pierre Marcolini κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Pastry Chef στον κόσμο» στην εικονική (λόγω των συνθηκών) σκηνή του “World Pastry Stars 2020” (WPS). Αυτό το βραβείο, έρχεται ως επιστέγασμα στην 25χρονη καριέρα του Pierre Marcolini, ένας φόρος τιμής στον βιρτουόζο της σοκολατοποιίας.
Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο Pierre Marcolini είναι ένας από τους λίγους σοκολατοποιούς που καβουρδίζει ο ίδιος τους κόκκους σοκολάτας που χρησιμοποιεί. Όχι μόνο όμως… Ξέρει καλά ότι τον πρώτο λόγο σε μια άψογη σοκολάτα έχει η εκλεκτή πρώτη ύλη. Προκειμένου, λοιπόν, να βρει τους καλύτερους κόκκους ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και αγοράζει κόκκους κατευθείαν από τους αγρότες που τους παράγουν. Επιπλέον, εποπτεύει προσωπικά κάθε στάδιο της παραγωγής.
Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η κριτική επιτροπή του WPS περιλάμβανε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, οι οποίοι, ανώνυμα, εξέλεξαν τον Pierre Marcolini ως το νικητή για το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι το WPS είναι από τις σημαντικότερες διοργανώσεις ζαχαροπλαστικής.
Τη βράβευσή του o Pierre Marcolini την ανακοίνωσε στο Twitter σχολιάζοντας: «Η δουλειά μου ως pastry chef είναι το πάθος μου για περισσότερα από 25 χρόνια. Παγκόσμιος πρωταθλητής ζαχαροπλαστικής το 1995, μου απονεμήθηκε σήμερα ο τίτλος του καλύτερου σεφ ζαχαροπλαστικής στον κόσμο από την κριτική επιτροπή του WPS. Σας ευχαριστώ όλους εσάς τους λάτρεις της γαστρονομίας παγκοσμίως για την υποστήριξή σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.