- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Pierre Marcolini είναι ο καλύτερος pastry chef του κόσμου
Πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο του “Best Pastry Chef in the World” από το WPS
O Βέλγος Pierre Marcolini ψηφίστηκε ως ο καλύτερος pastry chef του κόσμου για το 2020 από το WPS
Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πάει στις Βρυξέλλες και να μην σε έχουν συμβουλέψει να επισκεφθείς κάποια από τις υπέρκομψες boutique σοκολάτας του Pierre Marcolini. Όχι μόνο για να αγοράσεις τα υπέροχα σοκολατάκια του, αλλά και για να θαυμάσεις τις υπέροχες αυτές boutique, που άνετα θα μπορούσαν να είναι και κοσμηματοπωλεία!
Ο Pierre Marcolini γεννήθηκε στο Charleroi το 1964, σπούδασε στο Centre d'enseignement et de recherches des industries alimentaires et chimiques και το 1995 κέρδισε τον τίτλο του “World Champion Pastry Chef” στη Λιόν. Λίγο μετά ανοίγει το πρώτο του κατάστημα με premium σοκολάτες. Από εκεί αρχίζει και η ανοδική του πορεία που περιλαμβάνει δεκάδες καταστήματα σε όλο τον κόσμο (από το Βέλγιο και τη Γαλλία μέχρι την Ιαπωνία και την Κίνα), συνεργασίες με εταιρείες-κολοσσούς, ταξίδια ανά την υφήλιο και πολλά βραβεία.
Σε αυτή την τεράστια συλλογή βραβείων έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη ένα. Πριν από λίγες μέρες ο Pierre Marcolini κέρδισε τον τίτλο του «Καλύτερου Pastry Chef στον κόσμο» στην εικονική (λόγω των συνθηκών) σκηνή του “World Pastry Stars 2020” (WPS). Αυτό το βραβείο, έρχεται ως επιστέγασμα στην 25χρονη καριέρα του Pierre Marcolini, ένας φόρος τιμής στον βιρτουόζο της σοκολατοποιίας.
Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο Pierre Marcolini είναι ένας από τους λίγους σοκολατοποιούς που καβουρδίζει ο ίδιος τους κόκκους σοκολάτας που χρησιμοποιεί. Όχι μόνο όμως… Ξέρει καλά ότι τον πρώτο λόγο σε μια άψογη σοκολάτα έχει η εκλεκτή πρώτη ύλη. Προκειμένου, λοιπόν, να βρει τους καλύτερους κόκκους ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη και αγοράζει κόκκους κατευθείαν από τους αγρότες που τους παράγουν. Επιπλέον, εποπτεύει προσωπικά κάθε στάδιο της παραγωγής.
Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η κριτική επιτροπή του WPS περιλάμβανε ανεξάρτητους δημοσιογράφους, οι οποίοι, ανώνυμα, εξέλεξαν τον Pierre Marcolini ως το νικητή για το 2020. Αξίζει να σημειωθεί ότι το WPS είναι από τις σημαντικότερες διοργανώσεις ζαχαροπλαστικής.
Τη βράβευσή του o Pierre Marcolini την ανακοίνωσε στο Twitter σχολιάζοντας: «Η δουλειά μου ως pastry chef είναι το πάθος μου για περισσότερα από 25 χρόνια. Παγκόσμιος πρωταθλητής ζαχαροπλαστικής το 1995, μου απονεμήθηκε σήμερα ο τίτλος του καλύτερου σεφ ζαχαροπλαστικής στον κόσμο από την κριτική επιτροπή του WPS. Σας ευχαριστώ όλους εσάς τους λάτρεις της γαστρονομίας παγκοσμίως για την υποστήριξή σας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυθεντική γεύση, υψηλή θρεπτική αξία και αμέτρητοι τρόποι να το απολαύσεις
Από δημιουργικά εστιατόρια μέχρι street food στέκια οι γειτονιές των Βορείων Προαστίων έχουν τα πάντα
Σύγχρονες προτάσεις κερασμάτων με βάση το λουκούμι
Εδώ μπορείς να απολαύσεις καφέ, ροφήματα, μπίρα ή κρασί, με σπιτικά σνακ διαβάζοντας παράλληλα κάποιο βιβλίο
Εδώ οι γεύσεις εναλλάσσονται ανάλογα με τα φρέσκα φρούτα της κάθε εποχής και κάθε μέρα θα βρείτε και κάτι διαφορετικό – αλλά πάντα συναρπαστικό
Θα τις βρεις σε πολλά σημεία της πόλης και είναι πάντα υπέροχες
Εδώ θα βρείτε δεκάδες γεύσεις παγωτού και γρανίτες από φρούτα, δημιουργικές κρέπες και βαφλάκια, όπως κι ακαταμάχητα γλυκά
Η Νάνσυ Παπαλοπούλου μετατρέπει τη σπιτική φροντίδα σε μια καθημερινή, προσεγμένη εμπειρία γεύσης
Εδώ θα ζήσεις το απόλυτο street food experience
Oύτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά micro bakeries ανταγωνίζονται για το ποιο μιλά καλύτερα την γλώσσα του καλού cinnamon roll και της babka.
Δεν είναι εναλλακτικά εστιατόρια. Είναι υπόγεια καφενεία και κουτούκια που ξέρουν τι σημαίνει καλοπέραση.
Κι αν δεν φύγεις εκδρομή έχει και η πόλη τις δικές της προτάσεις
13 εστιατόρια που κάνουν αχτύπητη την πρωταγωνίστρια της Καθαρής Δευτέρας
Το βελγικό μπισκοτάκι που έγινε viral από το Japanese Cheesecake σε νέα μορφή
Η νόστιμη γαλλική εβδομάδα επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα πλούσιο πρόγραμμα και έναν μεγάλο διαγωνισμό
Για τις στιγμές που μοιραζόμαστε και τις παραδόσεις που συνεχίζουμε
Γίναμε πολλοί και ο πλανήτης πεινάει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.