- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
6 τέλεια παγωτατζίδικα στην Αθήνα: Bufala Gelato, Maraboo, Κόκκιον, Dickie Dee, Spoild, Oggi
Ωραία η Αθήνα τον Αύγουστο. Και καυτή. Κυρίως καυτή. Τόσο καυτή που χρειάζεσαι ένα (μη σου πω και δύο) χωνάκι παγωτό επειγόντως! Ευτυχώς, τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, αυτή η πόλη γέμισε gelaterias. Βελούδινο παγωτό, πρωτότυπες ιδέες, εκατοντάδες γεύσεις. Όρεξη να’ χεις να γλείφεις…
Bufala Gelato
Φρεσκοψημένη, αφράτη βάφλα να αγκαλιάζει τις μπάλες φρέσκου παγωτού. Αν αυτό δεν είναι ένα από τα όνειρά σου που έγινε πραγματικότητα, τότε κάνεις λάθος όνειρα. Εκτός από αυθεντικό, υπέροχο gelato, παγωτό μηχανής και φρουτένια sorbet, θα βρεις επίσης και παγωτό από 100% βουβαλίσιο γάλα που θα σε στείλει κατευθείαν στο ζαχαρένιο παράδεισο. www.bufalagelato.com
Maraboo
Στο λιλιπούτειο παγωτατζίδικο της Αρχελάου τα χρώματα, τα τεχνητά αρώματα και τα «κακά» λιπαρά δεν έχουν θέση. Θα βρεις μόνο αγνό παγωτό, φτιαγμένο αποκλειστικά με τις πιο φρέσκες πρώτες ύλες. Υπάρχουν γύρω στις 10 γεύσεις, αλλά είναι η μία πιο νόστιμη από την άλλη (δοκίμασε το παγωτό ανθόγαλο να πάθεις πλάκα!). Αρχελάου 17, Παγκράτι, 210 7247037
Κόκκιον
Το παγωτό του Κόκκιον είναι ικανό να σε κάνει να ξεχάσεις το όνομά σου. Υπεύθυνος για αυτό είναι ο ζαχαροπλάστης και ιδιοκτήτης Βασίλης Παπαματθαίου που μετά τις σπουδές του στη Le Cordon Bleu του Παρισιού και τη θητεία του σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, επέστρεψε στην Ελλάδα και δημιούργησε τη μικρή αυτή ζαχαρένια γωνιά. Το παγωτό εδώ είναι μελετημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια για να έχει την τέλεια υφή, γεύση και ποιότητα. Δοκίμασε τα πάντα. Πρωτογένους 2, Ψυρρή, 6981563511
Βουλής, η οδός του παγωτού
Την αρχή την έκανε το Dickie Dee (Βουλής 23, Σύνταγμα) με το υπέροχο παγωτό μηχανής του. Εδώ –μεταξύ άλλων– θα βρεις την ωραιότερη αλμυρή καραμέλα της πόλης, και αν θες, μπορείς να τυλίξεις γύρω της… μαλλί της γριάς. Αξίζει να δοκιμάσεις και τα γλυκάκια του. Αμέσως μετά την καραντίνα, δύο ακόμα παγωτοστέκια ξεφύτρωσαν σχεδόν ταυτόχρονα. Το ένα είναι το Spoild (Βουλής 5, 210 3210115 με ένα μοναδικό concept: μετατρέπει το δικής του παραγωγής gelato σε παγωτό μηχανής ή milkshake μέσω μιας ειδικής κατασκευής που μοιάζει με… κομπρεσέρ. Αν έχεις όρεξη για πειραματισμούς, μπορείς να προσπεράσεις τις προτάσεις του καταλόγου και να φτιάξεις το δικό σου παγωτό. Θα βρεις επίσης φρεσκοψημένα american cookies που ψήνονται εδώ κάθε πρωί. Η δεύτερη άφιξη είναι το Oggi (Βουλής 17, 210 3246995), μια αυθεντική ιταλική gelateria. Θα ανακαλύψεις 20 γεύσεις που παρασκευάζονται καθημερινά εδώ από τις καλύτερες πρώτες ύλες (το γάλα είναι από τη φάρμα Κουκάκη, το φιστίκι από τη Σικελία, και η σοκολάτα από τη φημισμένη Modica της Σικελίας). Αξίζει να δοκιμάσεις το Brioche Gelato, ένα πελώριο αφράτο brioche που γεμίζεται με το παγωτό της επιλογής σου, αλλά και την terza nota cacao που είναι η αγαπημένη γεύση παγωτού του… Πάπα (όντως).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.