- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τα Starata έχουν τις καλύτερες χειροποίητες πίτες στην Αθήνα
Αν τύχει και κατέβεις τη Χαριλάου Τρικούπη, πρωί ή μεσημέρι, θα σε πετύχει η μυρωδιά της σπιτικής ζεστασιάς. Οι ροδαλές, μοσχομυριστές πίτες που μόλις ξεφουρνίστηκαν, σταματούν τους περαστικούς και δημιουργούν μια μεγάλη ουρά μπροστά στο νούμερο 26 της οδού. Όλοι θέλουν μια πίτα από τα χέρια της κυρίας Βάνας. Η ίδια μαζί με τον άντρα της, τον κύριο Μπάμπη, άνοιξαν τα Starata και μας θύμισαν τη γεύση της αγνής, χειροποίητης πίτας. Όποτε κι αν περάσεις θα τους δεις και εκεί. Η κυρία Βάνα με το γλυκό της χαμόγελο να ανοίγει το φύλλο, ο κύριος Μπάμπης να σε βοηθάει να διαλέξεις...
Τα Starata δημιουργήθηκαν με αγάπη προς την παράδοση και τη χωριάτικη χειροποίητη πίτα που μεγάλωσε με φροντίδα και ενδιαφέρον, γενιές και γενιές. Με αξία την τιμιότητα και εφόδιο το μεράκι τους, ζυμώνουν καθημερινά, ανοίγουν ολόφρεσκο χειροποίητο φύλλο, χρησιμοποιούν τα καλύτερα υλικά για τις γεμίσεις τους και έτσι βγάζουν ένα αποτέλεσμα που ονομάζεται σπιτική χειροποίητη χωριάτικη πίτα.
Το λάδι που χρησιμοποιούν είναι ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, η φέτα και το κασέρι είναι από τον Βόλο, το λουκάνικο είναι χωριάτικο Καρδίτσας (απ’ όπου και η καταγωγή τους), ο κιμάς είναι φρέσκος και διαλεκτός, το σπανάκι, τα πράσα και τα κολοκύθια διαλέγονται και αγοράζονται από παραγωγό ολόφρεσκα και τέλος η πεντανόστιμη γαλατόπιτα γίνεται με φρέσκο γάλα, αγνό βούτυρο και αυγά. Όλα τα παραπάνω προϊόντα δημιουργούνται από οικογενειακές μονάδες επιχειρήσεις, όπου έχουν αγάπη και μεράκι για τη δουλειά τους, όπως ακριβώς και η οικογένεια του Starata.
Εκτός από αυτή την τρομερή γαλατόπιτα που αναφέραμε παραπάνω, την ξακουστή ζαμπονοτυρόπιτα, τη ζουμερή κιμαδόπιτα, την κασερόπιτα, την τυρόπιτα, τη σπανακόπιτα και τη λουκανικόπιτα, θα βρεις ακόμα μια μανιταρόπιτα-μούρλια, αλλά και μια μυζηθρόπιτα με ανθότυρο και δυόσμο, δυο ολοκαίνουργιες αφίξεις στον κατάλογο, μια που τα Starata αλλάζουν τις πίτες τους, ανάλογα με την εποχή.
Χαριλάου Τρικούπη 26, Εξάρχεια, 2103644650, Δευτ-Παρ. 06.30-18.00, Σάβ. 07.30-16.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.