- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτή η μαμά από την Ιαπωνία είναι master chef στα αυγά
Ποιο παιδί δεν θα ήθελε να φάει ένα τέτοιο τηγανιτό αυγό;
Η Etoni Mama, μια μητέρα από την Ιαπωνία μεταμορφώνει τα γεύματα των παιδιών της σε cartoon
Πολλοί γονείς εκεί έξω ξέρουν ότι όσον αφορά το φαγητό τα μικρά τους μπορεί να γίνουν αρκετά δύστροπα και άκρως επιλεκτικά. Μια μητέρα στην Ιαπωνία είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Και το έλυσε για πάντα χάρη στη φαντασία της.
Η “Etoni Mama”, όπως είναι ευρέως γνωστή, μεγαλώνει τρία κορίτσια ηλικίας 7, 9 και 11 ετών και είναι μάλλον η απόλυτη master chef του “Kyaraben”. To Kyaraben είναι μία μέθοδος που έχουν επινοήσει οι γονείς στην Ιαπωνία για να κάνουν το φαγητό που παίρνουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο να μοιάζει πιο ελκυστικό. Σε αυτή την τεχνική οι γονείς διακοσμούν κάθε γεύμα με τρόπο που να παραπέμπει σε χαρακτήρες cartoon, ζώα και φυτά. Αρχικά ξεκίνησε σαν μια προσπάθεια να τραβήξουν το ενδιαφέρον των παιδιών στις υγιεινές τροφές, πλέον όμως το Kyaraben είναι τόσο δημοφιλές που διοργανώνονται ακόμα και εθνικοί διαγωνισμοί πάνω σε αυτό.
Η περίπτωση της Etoni Mama πήγε το Kyaraben σε άλλο επίπεδο, παρόλο που η ίδια δεν έχει καμία επαγγελματική εκπαίδευση πάνω στη μαγειρική. Ο υπόλοιπος κόσμος έμαθε για τα πιάτα της όταν ένας συνάδελφός της την προέτρεψε να ανοίξει ένα λογαριασμό στο Instagram. Μέσα σε δύο χρόνια η Etoni Mama απέκτησε πάνω από 100.000 followers (115.000 σήμερα). Εξέδωσε επίσης ένα βιβλίο με τις μαγειρικές της δημιουργίες έτσι ώστε να εμπνεύσει ακόμα περισσότερους γονείς. Και εδώ που τα λέμε, τα πιάτα της είναι τόσο χαριτωμένα, αστεία και εφευρετικά που είναι δύσκολο να τους αντισταθείς ακόμα κι αν είσαι ενήλικας.
Αν, λοιπόν, τα παιδιά σας αρνούνται πεισματικά να φάνε κάποια συγκεκριμένη τροφή ίσως έτσι να καταφέρετε να τους αλλάξετε γνώμη. Τώρα που έχετε χρόνο, πειραματιστείτε! Και αν δεν τα καταφέρετε σαν την Etoni Mama καθόλου δεν πειράζει… Και μόνο που θα έχετε περάσει λίγο χρόνο μαζί με τα παιδιά σας στην κουζίνα αρκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.