Θεματα

Street Food, η μεγάλη τάση της δεκαετίας

Είναι ασυναγώνιστα νόστιμο, ταξιδιάρικο, οικονομικό

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
ΤΕΥΧΟΣ 730
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
streetfoodtime_web.jpg

Τα καλύτερα street food της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις

Ο τυφώνας «street food» ήρθε στην Αθήνα ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, σαρώνοντας κάθε ιδέα που είχαμε για το τι σημαίνει «φαγητό στον δρόμο». Από όλες τις πλευρές, όμως, αυτή ήταν μια καλή… συνέπεια. Το street food αγαπήθηκε αστραπιαία και αναδείχθηκε γρήγορα ως «η νέα μεγάλη τάση» γιατί είναι «ταξιδιάρικο», νόστιμο, μπορεί να γίνει υγιεινό (άλλο μεγάλο food trend), πάνω απ’ όλα οικονομικό. Με (το πολύ) €5 μπορείς να βρεις επικά σάντουιτς με αφράτο ψωμάκι, πίτες με χειροποίητο χωριάτικο φύλλο, noodles ή pasta που τρως συνεχίζοντας τη βόλτα σου, πίτσα με άφθαστη ζύμη, λαχματζούν με πολίτικη καταγωγή και tacos από την άλλη άκρη της γης. Κι όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. 

Όσο το street food κερδίζει έδαφος και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των foodies, τόσο εμφανίζονται καινούργιες ιδέες. Χαβανέζικο sushi, τζαμαϊκανό κοτόπουλο, ποντιακοί γκιοζλεμέδες, ταϊλανδέζικες σούπες, μακαρόνια ή και ψαράκια σε χωνάκι, λουκουμάδες, κρέπες, παγωτά. Ως «street food» ορίζεται οτιδήποτε μπορείς να φας στον δρόμο περπατώντας. Ακόμα και υψηλή γαστρονομία.

Δεν είναι λίγοι οι σεφ που «είδαν» την ευκαιρία. Ο Γιώργος Βενιέρης στο Mr. Pug’s Canteen έκανε θραύση με τα bao buns, ο Βασίλης Καλλίδης έκανε στέκι το μια σταλιά Pink Flamingo, πρόσφατα ο εξαιρετικός Αλέξανδρος Φουρούλης άνοιξε το μανιάτικο food truck Dirty Μάνη στο Κουκάκι κι έβαλε τον μουσακά σε τυλιχτό. Και φυσικά, οι βραβευμένοι σεφ της Cookoovaya έγραψαν μια ωδή στο σουβλάκι υπογράφοντας το νέας γενιάς σουβλατζίδικο Hoocut. 

Το αθηναϊκό street food στη συντριπτική πλειοψηφία του είναι γρήγορο, αλλά όχι πρόχειρο, παραμένει άκρως φιλικό προς την τσέπη μας και πλέον έχει χίλια πρόσωπα – ένα για κάθε γούστο. Από άψογο σουβλάκι μέχρι βιετναμέζικα spring rolls με χειροποίητα φύλλα ριζάλευρου κατευθείαν από το Hanoi. Διάλεξε και απόλαυσε περπατώντας μέχρι την επόμενη street food γωνιά, που θα βρεις κάτι άλλο να σου ανοίξει την όρεξη.


Η ομάδα της Athens Voice προτείνει

Hoocut
Γιατί όλοι μιλάμε για αυτό το σουβλάκι;

Hoocut

Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που να μην έχει το σουβλάκι καταχωρημένο στις μνήμες της παιδικής του ηλικίας. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που του κρατάμε μια ξεχωριστή θέση-βάθρο, πολύ διαφορετική από οποιοδήποτε άλλο έδεσμα. Όλοι έχουμε το αγαπημένο μας σουβλάκι. Ποιο είναι, όμως, το τέλειο σουβλάκι; Εκείνο που όλοι αντικειμενικά συμφωνούμε ότι είναι αψεγάδιαστο; Εδώ, δεν χωράνε πολλές απαντήσεις. Από τη στιγμή που 4 βραβευμένοι σεφ φοράνε την ποδιά του ψήστη, του τυλιχτή ή πιο απλά του «μάστορα», η ιστορία του εθνικού μας street food γράφεται από την αρχή.

Hoocut

Ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος, ο Περικλής Κοσκινάς και ο Κλεομένης Ζουρνατζής άνοιξαν το Hoocut πριν από δύο χρόνια πετυχαίνοντας να επαναπροσδιορίσουν το εθνικό μας street food. Τίποτα περίεργο ή φλύαρο ή άγνωστο. Απλώς, το σουβλάκι στην καλύτερη δυνατή του εκδοχή. Στο Hoocut βασική αρχή είναι η πρώτη ύλη (κορυφαία και μόνο). Έπειτα έρχονται οι τεχνικές, δηλαδή η εμπειρία των μεγάλων σεφ και η μαγειρική σκέψη. Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι πίτες είναι φρέσκιες και χειροποίητες, ανοίγονται μπροστά στα μάτια σου στο αρτοποιείο του Hoocut. Στο μανάβικο φτάνουν μόνο τα πιο φρέσκα λαχανικά, στο χασάπικο τα εξαιρετικής ποιότητας κρέατα από όλη την Ελλάδα. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε χοιρινό, κοτόπουλο, βοδινό, πρόβατο (το βάζεις στα οπωσδήποτε) και βοδινό μπιφτέκι. Αφού το κρέας ψηθεί, κόβεται σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια ψιλοκόβεται με ένα ειδικά σχεδιασμένο, κυρτό μαχαίρι, τη λεγόμενη “Mezzaluna”, ώστε να δημιουργηθεί ο γύρος. Στη συνέχεια όλα τα υλικά μεταφέρονται στο κέντρο του Hoocut: στον μεγάλο, θερμαινόμενο μαρμάρινο πάγκο που περιμένει πάντα ζεστός. Εδώ μπαίνουν απλόχερα και οι πικάντικες σάλτσες, η πάπρικα και τα κόκκινα πιπέρια, τα μυρωδικά. Και εν τέλει συναρμολογείται το πιο σωστό, νόστιμο και μερακλίδικο σουβλάκι που έχεις φάει ή θα φας ποτέ.

img_9998.jpg
Hoocut

Όχι, δεν το λέμε εμείς. Το αποδεικνύουν οι μαρτυρίες των φανατικών του οπαδών...

 

 

Θέμης Καραμουρατίδης, συνθέτης
Στη μάχη για το καλύτερο, το πιο «βρώμικο», το πιο γνήσιο, «το πιο» όλα σουβλάκι της πόλης, το Hoocut μένει εκτός. Και μένει εκτός γιατί αντί να προσπαθήσει να μας θυμίσει το καλύτερο σουβλάκι που φάγαμε ποτέ (που στην τελική για όλους είναι διαφορετικό) φέρνει το σουβλάκι στα δικά του μέτρα και στα μέτρα των δημιουργών του: ανθρώπων με γνώση της υψηλής κουζίνας, αγάπη στην πρώτη ύλη και λάτρεις του ωραίου φαγητού. Και κερδίζει χωρίς καν να διαγωνιστεί!

Θοδωρής Κανελλόπουλος, δημοσιογράφος
Μαστόρικο, κλασικό, παραδοσιακό, με τον συνδυασμό πίτας, ψιλοκομμένου κρέατος, λαχανικών και σάλτσας που ήταν, είναι και θα είναι ακαταμάχητος. Η εξέλιξη της δικής μας street food νοστιμιάς ονομάζεται Hoocut.

Νικολέτα Κοτσαηλίδου, ηθοποιός
To κρέας του είναι εμπειρία. Αυτό τα λέει όλα, νομίζω.

Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Legendary Food 
Πρώτα από όλα η εξαιρετική γεύση, μετά η ποικιλία επιλογών σε κρέατα, σάλτσες και σαλάτες και τέλος η γνώση ότι η πίτα είναι φρεσκοφουρνισμένη, το κρέας φρεσκοψημένο και τα λαχανικά φρεσκοκομμένα.
 
Φώτης Βαλλάτος, food and travel editor
Μου αρέσει γιατί ανανεώνει υποδειγματικά (τόσο ως concept όσο και ποιοτικά/γευστικά) την πολύπαθη κατηγορία του ελληνικού σουβλακιου, δείχνοντας τον δρόμο για την επόμενη εποχή του – που επιτέλους πρέπει να έρθει.

● Πλατείας Αγίας Ειρήνης 9, 2103240026, www.hoocut.com, Fb: hoocut ,Insta: Hoocut


TGI Fridays™
Τα TGI Fridays™ μας προσκαλούν στο Fridays State of Life!

dsc_5159.jpg

Δεξιά της Πέμπτης και αριστερά του Σαββάτου, κάπου ανάμεσα στην Αθήνα, τη Νέα Υόρκη και το Μεξικό, σε περιμένει ένας προορισμός ξεχωριστός από τους άλλους. Τι είναι αυτό που κάνει τα TGI Fridays™ τόσο ξεχωριστά; Είναι οι ανεπανάληπτες γεύσεις, τα cocktails που ρέουν άφθονα, ο πληθυσμός που είναι πάντα κεφάτος... ειναι ο Fridays™ τρόπος ζωής.

dsc_5217.jpg

Στα TGI Fridays™ δεν υπάρχουν πελάτες αλλα πολίτες που ανήκουν σε διαφορετικές «Fridays™ φυλές». Burger lovers, Tex Mexistas, Cocktailos, Super Foodies, Steakers συναντιούνται στα TGI Fridays™ με ένα σκοπό: να χαλαρώσουν και να περάσουν καλά! Τα TGI Fridays™ είναι άλλωστε ξακουστά για τα αγαπημένα all time classics αλλά και για τις σύγχρονες γευστικές προτάσεις. Με επιρροές από Street Food γεύσεις που έχουν κερδίσει έδαφος όπως τα Tacos, τα χορταστικά Burritos ή τα εμπνευσμένα Nachos. Τα μοναδικά Quesadillas αποτελούν σταθερή αξία υποστηρίζοντας την Tex-Mex κατηγορία. Όλα είναι handcrafted, δηλαδή χειροποίητα και μαγειρεμένα την ίδια στιγμή που τα παραγγέλνεις.

dsc_5300.jpg

Το #FridayFeeling είναι το μαγικό συστατικό που δένει όλους τους πολίτες του Fridays State of Life. Γιατί ό, τι μέρα και αν είναι όλοι θέλουμε να νιώσουμε αυτό το ανάλαφρο μαγικό συναίσθημα της Παρασκευής. Στα TGI Fridays™ κάθε μέρα μπορεί να γίνει Παρασκευή. Η δική μας Παρασκευή! Τα TGI Fridays™ σε προσκαλουν να ανακαλύψεις το Fridays State of Life.

Enter the Fridays State of Life!
#tgifridaysgr
#tgifgr

Facebook: @TGI Fridays Greece
Instagram: @tgifridaysgr και στο hashtag #tgifridaysgr
Twitter: @TGIFridaysGR
YouTube: TGI Fridays Greece


PAX Burgers

791a5538.jpg
_mg_7849.jpg

Τα Pretty Amazing and Xtraordinary burgers, κατά κόσμον PAX burgers, φτιάχνονται με 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας, εξασφαλίζοντας ζουμερό και γευστικό μπιφτέκι. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι φρέσκα και κορυφαίας ποιότητας. Τα buns είναι χειροποίητα για να διατηρούν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους, ενώ homemade sauces και φρέσκες τηγανητές δημιουργούν τους πιο εναλλακτικούς και απολαυστικούς συνδυασμούς.

_mg_7786.jpg

Η ιστορία των PΑΧ burgers ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη πριν μερικά χρόνια και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία τον τελευταίο καιρό και στην Αθήνα, όπου άνοιξαν το πρώτο τους μαγαζί στο πιο hype σημείο της πόλης. Τα PAX αποτελούν σημείο συνάντησης για τους απανταχού burgeristas που θέλουν να ζήσουν μοναδικές στιγμές street food απόλαυσης! Άpax και φας, κολλάς!

Αθήνα: Αιόλου 34 & Αθηναΐδος 12/ Θεσσαλονίκη: Καλαποθάκη & Βενιζέλου 8, Κέντρο Mediterranean Cosmos, Πυλαία Delivery Τηλ: 2310 221 970, www.paxburgers.gr, Fb: @PaxBurgersKalapothaki, Instagram: paxburgers


Γλυκό Καμινάδα
Όλη η γλύκα του street food σε ένα αφράτο καραμελωμένο ζυμάρι 

Γλυκό Καμινάδα

Αν ποτέ ταξιδέψεις στη Βουδαπέστη ή στην Πράγα, τότε σίγουρα η μύτη σου έσπασε από τη μυρωδιά γλυκού ζυμαριού που ψήνεται και στη συνέχεια πασπαλίζεται με ζάχαρη και κανέλα. Το παραδοσιακό γλυκό «Καμινάδα» (ή «Kürtοskalacs» όπως το λένε στην Ουγγαρία) κάνει ολόκληρη την πόλη να μοσχομυρίζει και είναι 100% αδύνατον να του αντισταθείς. Βέβαια δεν χρειάζεται καν να φύγεις από την Αθήνα για να το δοκιμάσεις στην καλύτερη εκδοχή του, χάρη στο λαχταριστό Γλυκό Καμινάδα.

Γλυκό Καμινάδα


 
Με δύο καταστήματα στο Περιστέρι και στη γειτονιά του Ψυρρή, το πιο μυρωδάτο street food joint της πόλης προσφέρει εδώ και πέντε χρόνια τις δικές του, χειροποίητες Καμινάδες και τα αποτελέσματα είναι αμαρτωλά εύγευστα. Φυσικά, όπως κάθε προϊόν street food που σέβεται τον εαυτό του, το Γλυκό Καμινάδα δεν μένει ποτέ σταθερό. Ταξιδεύει σε πανηγύρια, φεστιβάλ και συναυλίες από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, στήνοντας πάγκους, ψήνοντας τα ζαχαρένια αριστουργήματα και γλυκαίνοντας τους πάντες.

Γλυκό Καμινάδα


 
Απέραντη νοστιμιά, εξαιρετικά χαμηλές τιμές και τόσες παραλλαγές του γλυκού που σίγουρα θα δυσκολευτείς να αποφασίσεις (δηλαδή θα χρειαστεί να επιστρέψεις για δεύτερη μερίδα). Προσωπικό αγαπημένο η απίστευτη πραλίνα σοκολάτας φουντουκιού συνδυασμένη με σπασμένο πουράκι και η καραμέλα βουτύρου με καρύδα και μπισκότα digestive. Αν θέλεις να πας την όλη εμπειρία ένα επίπεδο πιο πάνω, πρόσθεσε και παγωτό.
Και σε περίπτωση που θέλεις να απολαύσεις την καμινάδα σε μικρότερες δόσεις, έχεις τη δυνατότητα να την παραγγείλεις σε μπουκίτσες και να τη στολίσεις με όποιο topping βάλει ο σατανικός σου νους. Extra tip: Σύντομα θα μας ετοιμάσουν και εξίσου νόστιμες αλμυρές γεύσεις. 

Γλυκό Καμινάδα

● Ψυρρή, Μιαούλη 9, 2100103349/ Περιστέρι, Αιμιλίου Βεάκη 34, 2130413157, fb: Γλυκό Καμινάδα, insta: glikokaminada


Pizza Yess 
Η πίτσα των ονείρων σου

Pizza Yess
Pizza Yess

Είναι μία από τις καλύτερες πιτσαρίες της πόλης και λόγος για να πας μέχρι το Χαϊδάρι, γιατί αυτή την πίτσα θα τη λατρέψεις. Τα καλύτερα «μυστικά» διαδίδονται στόμα με στόμα, να, κάπως έτσι: «Ξέρεις που έφαγα τέλεια πίτσα;», «να σου πω πού θα πας για πίτσα που θα σου μείνει αξέχαστη;» – και τα υπόλοιπα είναι μια νόστιμη ιστορία. Μια ιστορία που έχει την αφετηρία της στην αγάπη των ανθρώπων της Pizza Yess για την ίδια την πίτσα. Όλα αρχίζουν με την επιλογή των καλύτερων υλικών και μετά πρωταγωνιστικό ρόλο παίρνει η φαντασία στην κουζίνα, με τον τόπο να γεμίζει από αυτή την ανεπανάληπτη μυρωδιά της πίτσας, όταν αυτή βγαίνει φρέσκια-φρέσκια από τον φούρνο.

Pizza Yess
Pizza Yess

Πίτσες με λεπτή ζύµη, με κλασική, με αφράτη, ή την ανεπανάληπη γεµιστή, η οποία στο στεφάνι της, στο ακριανό πιο χοντρό σηµείο της ζύµης δηλαδή, είναι γεµιστή µε διάφορα νόστιµα και ωραία! Και μαζί με αυτές τις υπέροχες πίτσες θα βρείτε και κάποια άλλα πολύ γευστικά και αγαπηµένα πιάτα, όπως ζυµαρικά, burgers, κλαµπ σάντουιτς, πεϊνιρλί, τα οποία µπορείτε να απολαύσετε είτε στον άνετο και φιλόξενο χώρο της Pizza Yess, µέσα ή έξω, είτε µε ένα τηλέφωνο στο σπίτι ή στο γραφείο.

● Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 106, Χαϊδάρι, 2105812624, fb: Yess Pizza


Πρίγκιπας
Τέτοιο τυλιχτό δεν έχεις ξαναφάει!

Μου φαίνεται απίθανο να μην έχεις δοκιμάσει ήδη το σουβλάκι του Πρίγκιπα. Όλη η Αθήνα περνάει από τη Χαριλάου Τρικούπη για να γευτεί το λουκάνικο Τζουμαγιάς, τα κεμπαπάκια Φλωρίνης με σάλτσα Άιβαρ ή το καλαμάκι μαύρου χοίρου. Η εξαιρετική ποιότητα των υλικών του δεν είναι μυστικό, το μυστικό είναι ότι όλα τα κρέατα έρχονται από μικρές φάρμες της Ελλάδας, ακολουθώντας τη λογική "farm to table".

Πρίγκιπας

Άσε που ενώ απολαμβάνεις το πιο νόστιμο τυλιχτό της πόλης, μπορείς να γεμίσεις το ποτήρι σου και με «το καλύτερο τσίπουρο του κόσμου» για να απογειώσεις τη γευστική εμπειρία. Και θα σου πω και κάτι ακόμη, που μάλλον δεν ξέρεις... Ο Πρίγκιπας ετοιμάζεται να αποκτήσει πριγκιπόπουλα και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας μέσω franchise. Πρώτος σταθμός ο Άλιμος και το κατάστημα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 560 που ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Φεβρουάριο. Ανυπομονούμε!

● Χαριλάου Τρικούπη 23, 2114050070, www.prigkipas.gr, Fb: Prigkipas.Exarcheia


Πιάτσα Καλαμάκι
Για τους αληθινούς καλοφαγάδες!

Πιάτσα Καλαμάκι

Αν πραγματικά λατρεύεις το εθνικό μας φαγητό, τότε πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις στο πρόγραμμά σου να επισκεφτείς τα καταστήματα Πιάτσα Καλαμάκι στη Νέα Σμύρνη και στο Χαλάνδρι. Μιλάμε για πραγματική νοστιμιά, για άριστη ποιότητα (τα κρέατα έρχονται από μικρούς παραγωγούς της Λάρισας), ενώ value for money είναι και η σχέση ποιότητας και τιμής. Οι επιλογές που δίνονται είναι ατελείωτες και λαχταριστές, καθώς πέραν του περιεχομένου του τυλιχτού, έχεις να αποφασίσεις με τι θα τυλιχτεί: παραδοσιακή πίτα, πίτα σάντουιτς, κυπριακή πίτα, πίτα ολικής άλεσης, πίτα καλαμποκιού ή πίτα ζέας με δάκρυα σοκολάτας; Ή μήπως προτιμάς να απολαύσεις το σουβλάκι σου μέσα στο τεράστιο θρακόψωμο ή σκεπαστή; Και δίπλα σε όλα αυτά, βάλτε τις μαμαδίσιες τηγανιτές πατάτες, τα χορταστικά burger, τα φαλάφελ, τις μερίδες extra large, τα μπιφτέκια και τα φιλετάκια και μπουτάκια κοτόπουλου στα κάρβουνα, την t-bone μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και άλλα πολλά! (hot tip: δοκιμάστε και τα εξαιρετικά μαγειρευτά!)

Πιάτσα Καλαμάκι
Πιάτσα Καλαμάκι

Τα καταστήματα Πιάτσα Καλαμάκι, όμως, δεν ξεχωρίζουν μόνο για το μενού τους, καθώς οι χώροι τους είναι ιδιαίτερα προσεγμένοι, λειτουργικοί και μοντέρνοι. Πολλά συν παίρνει και το ευρύ ωράριο του delivery (μέχρι τις 4.00 το πρωί!) που εξυπηρετεί ακόμα και τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες μας. Extra tip: Σύντομα ένα νέο κατάστημα θα ανοίξει και στον πασίγνωστο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη.

● Νέα Σμύρνη, 2ας Μαΐου 34 (κεντρική πλατεία), 2109343023, piatsakalamaki-neasmirni.gr / Χαλάνδρι, Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος),2106801555, piatsakalamaki-chalandri.gr /
Κυψέλη: Φωκίωνος Νέγρη 17 (coming soon)


Romatella 
Αυθεντική πίτσα al Taglio, όπως ακριβώς την απολαμβάνουν στη Ρώμη

Romatella

Νέα άφιξη στο Κουκάκι και ήδη πολυσυζητημένη, καθώς η Romatella σερβίρει μία από τις πιο νόστιμες πίτσες της πόλης και πιο συγκεκριμένα την αυθεντική Pizza al Taglio! Που σημαίνει πίτσα που ψήνεται σε μεγάλο ορθογώνιο δίσκο και ύστερα πωλείται σε μεγάλα κομμάτια των 20 επί 10 εκατοστών, για να καταναλωθεί επιτόπου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Ρώμη.

Romatella

Η Romatella, που έχει πλημμυρίσει τη γειτονιά με την υπέροχη μυρωδιά της φρεσκοψημένης πίτσας, διεγείροντας όλες μας τις αισθήσεις, ετοιμάζει περισσότερες από 40 διαφορετικές συνταγές, για όλα τα γούστα, και είναι όλες η μία καλύτερη από την άλλη. Υπάρχουν επιλογές για χορτοφάγους, προτάσεις με κρέας ή ψάρι, ακόμα και γλυκές πίτσες με μήλο, αχλάδι ή ακόμα και σοκολάτα. Οι περισσότερες συνταγές προέρχονται από την Ιταλία, αρκετές όμως έχουν προσαρμοστεί στις ελληνικές γεύσεις. 

Romatella

Όσο για τη ζύμη, είναι στ’ αλήθεια αξεπέραστη. Ενώ η παραδοσιακή πίτσα (π.χ. η στρογγυλή πίτσα Napolitan) γίνεται με ζύμη που ωριμάζει 8-12 ώρες, η ζύμη της Pizza al Taglio ζυμώνεται πέντε μέρες πριν ψηθεί, κάτι που την κάνη πολύ πιο εύπεπτη. Να θυμάστε, ότι εκτός από τις συνταγές που μπορείτε να βρείτε καθημερινά, ο εξαιρετικός σεφ, ανάλογα με τα φρέσκα υλικά που θα βρει στην αγορά, αποφασίζει κάθε πρωί ποια νέα πίτσα θα ψήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας! Extra tip: Όλα τα ωραία της Romatella μπορείτε να τα απολαύσετε και με delivery.

● Φαλήρου 4, Κουκάκι, 2109239901, Fb: Romatella - Pizza al taglio


Bunsis
Εδώ τα buns είναι οικογενειακή υπόθεση

Bunsis
Bunsis

Κάτι η μυρωδιά των χειροποίητων buns που ψήνονται καθημερινά μοσχοβολώντας τη γειτονιά, κάτι ο καλός καφές, κάτι τα χαμόγελα των δύο αδερφών-ιδιοκτητριών, και με μια επίσκεψη θα το ερωτευτείς το Bunsis. Ένας μικρός, cosy χώρος που περιμένει να σου φτιάξει την ημέρα με τα λαχταριστά γλυκά ρολά κανέλας ή να ικανοποιήσει τη λιγούρα σου με τα αλμυρά buns φέτας, πίτσας και κοτόπουλου. Εδώ θα βρεις ακόμα νόστιμα σνακ και χειροποίητα γλυκά, όπως καρυδόπιτα, μηλόπιτα, brownies και κέικ που ετοιμάζονται κάθε πρωί.

Bunsis

● Αιόλου 46 & Κολοκοτρώνη, 2103311616, fb: Bunsis


STR.EATERS
Ένα εστιατόριο σωστό… street food festival

Str.Eaters
Str.Eaters

Φαντάσου ένα street food festival με δεκάδες γεύσεις και τις πιο λαχταριστές κουζίνες του κόσμου. Αυτό είναι το Str. Eaters με τη διαφορά ότι δεν λειτουργεί μόνο μερικές μέρες τον χρόνο, αλλά σε περιμένει κάθε μέρα στο κέντρο της πόλης. Στον αριθμό 7 της πλατείας Καρύτση θα ανακαλύψεις 8 διαφορετικά περίπτερα-καρότσια με όλες τις street food λιχουδιές που ονειρεύεσαι. Στο Cool Jerk θα φας αυθεντικό τζαμαϊκανό κοτόπουλο, στο El Chapo’s μεξικάνικο, στο Deep Dish τη φημισμένη πίτσα του Σικάγου, στο Kazoku ασιατικό, στο Food Truck πεντανόστιμους ποντιακούς γκεζλεμέδες και στο Chop Chop Burger burgers και hot dogs όπως τα φτιάχνουν στην Αμερική. Εννοείται πως το γλυκάκι δεν λείπει… το Vaflaki με τα φρεσκοψημένα βαφλάκια του έχει φροντίσει για αυτό.  Την επόμενη φορά, λοιπόν, που δεν θα μπορείς να συμφωνήσεις με την παρέα σου αν θα πάτε για pizza, burger ή sushi απλά βρείτε τη θέση σας στα τραπέζια του Str. Eaters. Tip: Το Str. Eaters είναι pet friendly και ιδανικό για οικογένειες (υπάρχει ειδικός χώρος όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες).

● Πλατεία Καρύτση 7, 2103314420, www.streaters.gr, Fb: TheStreatersGR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ