- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Τριήμερο με εκδρομή και τσίπουρα στο καζάνι του Σαγιά στη Δίρφη
Το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά διοργανώνει την 1η Γιορτή Τσίπουρου
1η Γιορτή Τσίπουρου στο Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς
Μετά τη συγκομιδή των σταφυλιών το Σεπτέμβριο ήρθε η ώρα να γίνει το μικρό θαύμα που το λένε τσίπουρο. Τώρα είναι η εποχή που τα καζάνια σε όλη την Ελλάδα σιγοβράζουν και στα χωριά γιορτάζουν τη γέννηση του τσίπουρου. Μια τέτοια γιορτή θα γίνει το τριήμερο 26,27 και 28 Οκτωβρίου. Μόνο που αυτή δεν θα μοιάζει με καμία άλλη.
Στο 8ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης-Κύμης υπάρχει το Παραδοσιακό Καζάνι Σαγιά, μέσα στον ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Φέτος συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και για να το γιορτάσει, αλλά και για να καλωσορίσει τη νέα αποστακτική περίοδο διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή τσίπουρου. Σε αυτή τη γιορτή, που θα κρατήσει τρεις μέρες, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά την τέχνη της απόσταξης του τσίπουρου, να δοκιμάσουν cocktails και ζεστά ροφήματα με βάση το τσίπουρο (αλλά και διάφορες νοστιμιές που θα έχουν ετοιμάσει οι σεφ των μανιταριών Δίρφυς), να πάρουν μέρος σε πεζοπορίες, αλλά και σε μια μοναδική…. μανιταροεξερεύνηση!
Η πεζοπορία θα γίνει το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου (ώρα 11.00 και 15.00) ξεκινώντας από το Αποστακτήριο ΣΑΓΙΑ δίπλα στον πανέμορφο ελαιώνα των Μανιταριών Δίρφυς. Για 3,4 χιλιόμετρα θα ακολουθήσει ένα δρόμο γεμάτο πεύκα και θα φτάσει στα ΕΡΙΑ, έναν τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ποτάμι και καταρράκτες στη δροσερή σκιά ενός πλατανόδασους.
Η μανιταροεξερεύνηση από την άλλη θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 10:15. Εδώ οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους θαλάμους των μανιταριών από τον γεωπόνο των μανιταριών Δίρφυς και έπειτα θα πάνε μια βόλτα στο δάσος για να δουν πως είναι τα άγρια μανιτάρια και να μαζέψουν τα δικά τους. Και τις τρεις μέρες (26,27,28/10) από τη 13.00 έως τις 14.00 το ελαιοτριβείο του κου Αλαφάκη θα είναι επισκέψιμο για όποιον θέλει να δει τη διαδικασία παραγωγής του ελαιόλαδου.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ και να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας στο 6945186841. Η είσοδος στη γιορτή είναι ελεύθερη.
8ο χλμ επαρχιακού δρόμου Ν. Αρτάκης - Κύμης, Καθενοί Ευβοίας (μια ώρα από την έξοδο Βαρυμπόμπη Αθήνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.