- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μεγάλη έκθεση με κρητικά προϊόντα στην Πλατεία Κοτζιά
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου
Στην έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση – Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας» μπορείς να βρεις όλα τα κρητικά προϊόντα που αγαπάς
Η Κρήτη έχει μία από τις νοστιμότερες τοπικές κουζίνες στην Ελλάδα και σε αυτό μπορεί να συμφωνήσει οποιοσδήποτε έχει επισκεφθεί έστω και μία φορά το νησί. Πόσες φορές δεν έχεις ευχηθεί να μένεις εδώ μόνο και μόνο για να τρως από το πρωί έως το βράδυ μυζήθρα; Και πόσους γνωστούς σου που τυχαίνει να ταξιδέψουν ως την Κρήτη δεν έχεις παρακαλέσει για να σου φέρουν πίσω λίγο μέλι ή γραβιέρα; Για εσένα που λατρεύεις τα κρητικά προϊόντα έχουμε τα καλύτερα νέα της εβδομάδας: η Κρήτη και η πλούσια αγορά της μετακομίζουν για 9 ολόκληρες μέρες στην Πλατεία Κοτζιά!
Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κοτζιά θα πραγματοποιηθεί η έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση- Τοπικά Προϊόντα & Γεύσεις Ελλάδας». Δεκάδες εκθέτες από κάθε γωνιά της Κρήτης δίνουν ραντεβού εδώ και σε περιμένουν για να γνωρίσεις τα προϊόντα τους. Μερικές μόνο από τις λιχουδιές που θα βρεις: λάδι και προϊόντα ελιάς, τυροκομικά προϊόντα, μέλι, εκλεκτά αλλαντικά (εννοείται ότι ανάμεσά τους θα βρίσκεται και το περίφημο κρητικό απάκι), παξιμάδια, αρτοσκευάσματα, ξεροτήγανα, καλτσούνια, βότανα, όσπρια, παραδοσιακά γλυκά, χαλβάς, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, λικέρ, σαλιγκάρια, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, σάλτσες, ταχίνι, λουκούμια, παστέλια, σφακιανόπιτες, αλόη, χαρουπόμελο. Επίσης θα υπάρχουν και κάποιες χειροποίητες δημιουργίες όπως κοσμήματα, καλλυντικά, αιθέρια έλαια, σαπούνια, κεραλοιφές και αρώματα.
Στην έκθεση δεν συμμετέχουν μόνο εκθέτες από την Κρήτη, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται δεκάδες μουσικές, χορευτικές, γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες το κοινό θα έχει ελεύθερη είσοδο. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στη σελίδα της έκθεσης τις επόμενες μέρες.
Info:
Πλατεία Κοτζιά, 28 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβριόυ
Ώρες Λειτουργίας: 10.00-21.00
Είσοδος ελεύθερη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.