- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ξέρω τι έφαγες φέτος το καλοκαίρι
Και φέτος ο Αύγουστος μας βρήκε με όρεξη μεγάλη. Σούζη, πάλι το παράκανες!
Η Taste Police Νενέλα Γεωργελέ βρήκε όλα τα μικρά μυστικά αυτού του καλοκαιριού και τα καλύτερα γευσιγνωστικά tips από όλη την Ελλάδα
Σκύρος Στον Άγιο Φωκά, μπροστά στην Ταβέρνα της Καλής, κολυμπάγαμε στα κρύα τα νερά μέχρι η Αμέρσα να καθαρίσει τις πρωί-πρωί ψαρεμένες σκορπίνες. Η καλύτερη κακαβιά των Σποράδων!
Νάξος 1 Τυροπιτάκια, πιτσάκια, λουκανοπιτάκια, μπουγατσάκια, κουλουράκια και όλα τα -άκια στις σακούλες, η Βαγγελίτσα και η Ιωάννα μάς… ματιάζανε για την όρεξή μας! Τα παίρναμε για την παραλία, τα τσακίζαμε στο αυτοκίνητο… Στον φούρνο του Λαγογιάννη στους Τρίποδες.
Νάξος 2 Στην παραλία του Αλυκού, πηγαίνοντας στη διάσημη Χαβάη δίναμε ραντεβού στην ωραιότερη και νοστιμότερη καντίνα των Κυκλάδων, το FBI (Food Beverage Ice Cream). Ο Τάσος (Σκουλάτος) και τα άλλα παιδιά μάς έφτιαχναν τάκος με καραμελωμένη πανσέτα και λιωμένη γραβιέρα Νάξου που σετάραμε με απίθανα κοκτέιλ – τύφλα να ’χουν τα αθηναϊκά. Σας θέλουμε και στην Αθήνα!
Δονούσα Ρόκα, σταφύλι, κίτρινο ντοματίνι, ξινοτύρι, παπαρουνόσπορος, βινεγκρέτ λεμονιού, όλο το νησί θα το δεις στην Κόρη του Μιχάλη (αρχική φωτογραφία) .
Ικαρία Στην παραλία των σέρφερ, τη Μεσακτή, ξεκινάγαμε το πρωί με βουτιά, συνεχίζαμε το απόγευμα με σερφ, το ξημέρωμα μας έβρισκε στο μπιτσόμπαρο αγκαλιά με την τοπική (και καταπληκτική) ικαριώτικη μπίρα.
Γαύδος Εκεί στις θάλασσες του Νότου ρίχναμε βουτιές πρωινές στο Σαρακήνικο κι έπειτα όλοι για ομελέτες με αυγά από κότες γαυδοπούλες κι αλανιάρες. Στο Kiki’s.
Πάτμος Στα Καρντάσια, στον κεντρικό Σκάλας Χώρας, για μπουγάτσα κρέμα, μπουγάτσα τυρί, μπουγάτα σπανάκι, μπουγάτσα σοκολάτα. Στην ουρά με τους πεινασμένους ή όπου τους λέγαμε με delivery!
Μήλος Μουσακάς vegan και καλά, με κολοκύθι, πατάτα, μελιτζάνα, κρέμα φάβας με κύμινο, όλα από τα μηλέικα μποστάνια. Από τα χεράκια του Παπικινού στην απίθανη ταβέρνα Αλευρόμυλος στον Παρασπόρο.
Πάρος Τις πιο ωραίες γούνες του νησιού μαζί με τηγανητά χταπόδια, αλλά και τέλεια μαραθοπιτάκια, τις φάγαμε στο Θαλάμι στην παραλία (ακόμη χωρίς ξαπλώστρες) Αμπελάς.
Κύθηρα Αμπελοφάσουλα με φρέσκια τριμμένη ντοματίτσα και ντόπια λουκάνικα στην ταβέρνα του Πανάρετου, στον Ποταμό. Όταν μαθαίναμε για τα ωραία αφήναμε τις παραλίες και παίρναμε τα βουνά!
Σύρος Πρώτο τραπέζι πίστα! Ορχήστρα οι μαρίδες και τα καλαμάρια και πρώτο όνομα στη μαρκίζα η θάλασσα. Ταβέρνα Δελφίνι στη Σύρο. Θέλω να γυρίσω πίσω τώρα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.