- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένα bar για να τρως burger όλο τον Αύγουστο
To Noel κάνει την αυγουστιάτικη Αθήνα λίγο πιο νόστιμη
Το Noel συνεργάζεται με το Brokies και φέρνει στην Κολοκοτρώνη τα τέλεια burgers
Αύγουστος στην Αθήνα: τα νεύρα σου. Ζέστη, ερημιά και η θάλασσα μακριά. Μάλλον, αυτή είναι η σωστή στιγμή για να σου αποκαλύψουμε έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες αυγουστιάτικους και αθηναϊκούς Παραδείσους. Ένα μαγικό μέρος στην Κολοκοτρώνη όπου είναι πάντα Χριστούγεννα (όντως) και όπου μπορείς να κατασπαράζεις ανενόχλητος/η θεόρατα burgers. To Noel σε περιμένει με ανοιχτές αγκάλες όλο τον Αύγουστο (ναι, ακόμα και τον 15Αύγουστο) με έναν άσσο στο μανίκι: burgers. Πληθωρικά, αφράτα, απολύτως λαχταριστά burgers.
Για να καταλάβεις τη μεγάλη νοστιμιά αυτών των burgers, πρέπει να πάμε μερικά χιλιόμετρα ανατολικά, στην εξωτική Κάντζα. Εδώ που μερικά χρόνια πριν δημιουργήθηκε το Brokies, το… διχασμένο στέκι. Από τη μία είναι bar, από την άλλη εστιατόριο. Στην κουζίνα αυτού του εστιατορίου γεννήθηκαν τα θρυλικά αυτά burgers, που στα συστατικά τους συμπεριλαμβάνουν ένα μυστικό, ικανό να συγκεντρώσει τους λάτρεις των burgers ακόμα και από την άλλη άκρη της Αθήνας.
Λοιπόν, αυτή η κουζίνα μαζί με τα μυστικά και τα burgers της μετακομίζει για όλο τον Αύγουστο στο Noel. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει (μεταξύ άλλων) νόστιμες κροκέτες τυριού με μαρμελάδα σύκου (€5,5), τρομερά bao buns με crispy κοτόπουλο, φιστικοβούτυρο, sweet chili μαγιονέζα και λαχανικά (€7,50), κεφτεδάκια κοτόπουλου με γάλα καρύδας, κάρυ και ρύζι ατμού (€8,50) και φυσικά τα προαναφερθέντα burgers. Να μην ξεχάσω να πω ότι υπάρχει και ένα πληθωρικό brunch (σερβίρεται καθημερινά 12.00-18.00) με pancakes που θα σου τραβήξουν την προσοχή. Για το τέλος (ή απλά για τον καφέ) θα βρεις ένα ακαταμάχητο skillet cookie, δηλαδή ένα μαλακό, καυτό, τεράστιο μπισκότο που σερβίρεται μέσα σε πυρίμαχο σκεύος κατευθείαν από τον φούρνο με τη συνοδεία παγωτού βανίλιας και αλμυρής καραμέλας. Μια μπουκιά από αυτό και η αυγουστιάτικη Αθήνα δεν είναι και τόσο άσχημη.
Κολοκοτρώνη 59Β, 21 1215 9534, Fb: @theholidaybar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.