- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
5 street food που δεν ήξερες ότι μπορείς να φας περπατώντας
Γιατί οι σεφ ξέρουν: το καλοκαίρι τρώγεται στον δρόμο
5 street food που πρέπει να δοκιμάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Σε αυτή την πόλη που αγαπάει τις βόλτες όσο τίποτα, οι σεφ έχουν βάλει τα δυνατά τους να μαγειρέψουν και να σερβίρουν σχεδόν τα πάντα στη street food εκδοχή τους. Γιατί οι σεφ ξέρουν: το καλοκαίρι τρώγεται στον δρόμο.
Μακαρόνια με κιμά
Δηλαδή όχι μόνο μακαρόνια με κιμά, αλλά ό,τι σάλτσα και ζυμαρικό βάλεις με το μυαλό σου. Στο Pasta on the go (Θεμιστοκλέους 1, Ομόνοια, 2103801660) πρώτα επιλέγεις το είδος ζυμαρικού που θες (spaghetti, linguine, tagliatelle, penne ή gnocchi). Έπειτα διαλέγεις τη σάλτσα της αρεσκείας σου (θα βρεις πολλές προτάσεις, αλλά μπορείς ακόμα να συνθέσεις και τη δική σου). Και είσαι έτοιμος να… φύγεις. Είναι τέλεια η μακαρονάδα, αλλά δεν βρίσκεται στο πιάτο. Αντίθετα σε αναμένει σε χάρτινη συσκευασία, ειδικά μελετημένη για να την κατασπαράξεις… περπατώντας.
Κάτι gourmet σε τορτίγια
Τις αγαπάμε τις τορτίγιες. Είναι νόστιμες, είναι χορταστικές και μπορούν να κλείσουν μέσα τους τον κόσμο όλο. Ο σεφ Βαγγέλης Μπουχέλος όμως στο The Wrap (Ζαλοκώστα 8, Κολωνάκι, 2103646750) έχει πάει το κεφάλαιο «τορτίγια» σε άλλο επίπεδο. Η ιδέα του; Να μεταμορφώσει τα πιάτα ενός gourmet εστιατορίου στη street food εκδοχή τους. Έτσι θα βρεις σε wrap από brisket και angus burger μέχρι ταλιάτα κοτόπουλου και black pork.
Χαβανέζικο σούσι
Σολομός, αβοκάντο, φύτρες φασολιών, crispy onions, nori, soy-seame sauce. Ή αλλιώς… O’ ahu, μία από τις best seller συνταγές του Poke (Πετράκη 7, Σύνταγμα, 2103226653), που άνοιξε πριν μερικά χρόνια για να σου δώσει χαβανέζικο sushi στο χέρι. Το χαβανέζικο sushi δεν έχει την ίδια όψη με το sushi που ξέρεις, έχει όμως τις ίδιες βασικές αρχές: ρύζι και ωμό ψάρι. Και τρώγεται ευχάριστα σε μια βόλτα στην Ερμού.
Μια πάπια
Όχι πάπια ό,τι κι ό,τι. Πάπια χόιζιν με ρύζι στον ατμό, πάπια stir fry, πάπια στη σαλάτα, στα rolls, στο bao ή στο burger σου. Πάπια παντού, ξεροψημένη, τραγανή και ακαταμάχητη. Το Peking Duck (Πανόρμου 105, 2106921344) φέρνει την κουζίνα της Αυτοκρατορικής Κίνας στα στενά των Αμπελοκήπων και –προφανώς– βάζει την πάπια πρωταγωνιστή.
Μαριδάκι τηγανητό
Με μότο το σουξεδιάρικο «Ψαράκι στο Χωνάκι», ο Ζήσης (Αθηναΐδος 3, 2103211152) έφερε την απελευθέρωση του ελληνικού fish and chips. Μπακαλιάρος τηγανητός και μαριδάκι, καλαμαράκι, γαβράκι, γαριδάκι… όλα σε ωραιότατο χωνάκι για να τα τσιμπολογάς περπατώντας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.