- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η απάντηση του Πανά για τη μετονομασία του Zonars (εικόνα)
«Αν είχα κερδίσει το όνομα Café de Flore στο Παρίσι, θα το είχα κάνει δώρο στον χώρο με τον οποίο έχει ταυτιστεί»
Απάντηση Πανά για μετονομασία Zonars: «Αν είχα κερδίσει το όνομα Café de Flore στο Παρίσι θα το είχα κάνει δώρο στον χώρο με τον οποίο έχει ταυτιστεί»
Αναρτώντας τη φωτογραφία με τη νέα ονομασία, ο Χρύσανθος Πανάς, η εταιρεία του οποίου έχει αναλάβει τη διοίκηση και λειτουργία του ιστορικού καφέ-ζαχαροπλαστείου Ζόναρς στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, έδωσε τη δική του απάντηση για την υποχρεωτική μετονομασία του καταστήματος σε Athénée.
Ο κ. Πανάς εξηγεί και για το πώς επιλέχθηκε η νέα ονομασία. «Athénée λοιπόν. το όνομα για να ανήκει για πάντα στην αστική Αθήνα» γράφει χαρακτηριστικά
«Το Zonars μετονομάστηκε σε Athénée! Η αλλαγή του ονόματος ήταν υποχρεωτικη αφού το όνομα το κέρδισε δικαστικά μια άλλη εταιρία. Βέβαια θα μου πείτε, αφού το Zonars δεν είναι τυποποιημένο προϊόν να το πουλάει το super market, τι νόημα έχει να το χρησιμοποιεί κάποιος άλλος; Η άποψη μου; Κανένα!!! Αν ήμουν εγώ σε μια τέτοια δικαστική διαμάχη και είχα κερδίσει το όνομα Café de Flore στο Παρίσι, ας πούμε, πιστέψτε με, θα το είχα κάνει δώρο στο γνωστό χώρο με τον οποίο έχει ταυτιστεί! Αν θέλετε να μάθετε γιατί συμβαίνουν αυτά στη χώρα μας ψάξτε τις αποφάσεις των υπουργών που κάνουν διατηρητέα τη «χρήση» και όχι το όνομα σ’ έναν τέτοιο χώρο. Και βγάλτε τα συμπεράσματα σας!» σχολιάζει.
«Athénée λοιπόν το όνομα, για να ανήκει για πάντα στην αστική Αθήνα! Σίγουρα, εμείς που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Αθήνα έχουμε άλλη ευαισθησία με τα τοπόσημά της» κατέληξε αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για την εταιρεία που διεκδίκησε την ιστορική ονομασία.
Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ιστορία του Zonars από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του τον Δεκαπενταύυγουστο του 1939 έως και σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.