- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
3 στέκια που σου δίνουν τη μακαρονάδα στο χέρι
Για εσένα που αγαπάς τις βόλτες (σχεδόν όσο) το σπαγγέτι
Τρία στέκια της Αθήνας που μπορείς να πάρεις μαζί σου τα μακαρόνια φεύγοντας
Φαρφάλες και ριγκατόνι, σπαγγέτι και ταλιατέλες, ραβιόλι και αγαπημένα λιγκουίνι, ποιος τόλμησε ποτέ να σας αντισταθεί; Αν υπάρχει κάπου ένας επίγειος παράδεισος, τότε αυτός σίγουρα θα έχει φρέσκα, χειροποίητα ζυμαρικά και εκατομμύρια σάλτσες για να τα συνοδεύσεις. Σίγουρα τα ζυμαρικά είναι το πιάτο με τους περισσότερους πιστούς στον πλανήτη. Επειδή όμως εμείς αγαπάμε τις βόλτες όσο και τις μακαρονάδες, ψάξαμε και βρήκαμε τα στέκια εκείνα όπου μπορείς να πάρεις μαζί σου τα μακαρόνια φεύγοντας.
The Pasta Shop
Φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και σάλτσες για όλα τα γούστα. Η διαδικασία είναι απλή: διαλέγεις το ζυμαρικό της αρεσκείας σου, τη σάλτσα που σου γυάλισε περισσότερο και είσαι έτοιμος. Αν δεν θες να πάρεις τη μακαρονάδα σου για τον δρόμο, μπορείς επίσης να την απολαύσεις στα ξύλινα τραπεζάκια με θέα την περατζάδα της Καλαμιώτου. Οι δε τιμές ξεκινούν από €1,90. Τίμιο; Τίμιο. Καλαμιώτου 9Α, Μοναστηράκι, 211 1822222
Puttanesca
Από το όνομα και μόνο φαντάζεσαι ότι αυτά τα ζυμαρικά, όσο να’ ναι, μια τσαχπινιά θα την έχουν. Και την έχουν! Αυστηρώς al dente, συνοδεύονται με υπέροχες σάλτσες (αυθεντικά ιταλικές) και ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας σου. Εκτός από τις λαχταριστές μακαρονάδες (από τις οποίες θα πρότεινα τη μεγαλειώδη μέσα στην απλότητά της Aglio o Olio), θα βρεις επίσης και μερικά risotti. Το καλύτερο; Τα πιάτα ξεκινούν μόλις από €4, και αυτή η τιμή γίνεται ακόμα καλύτερη μόλις δοκιμάσεις την ποιότητα των υλικών. Εμ. Μπενάκη 17, Εξάρχεια, 210 3810162
Pasta on the go
Δηλαδή όχι μόνο pasta, αλλά και pizza, calzone, panini. Στην pasta όμως είναι που παίζεται όλο το παιχνίδι. Πρώτα διαλέγεις ζυμαρικό (σπαγγέτι, πένες, gnocchi, strozzapreti ή λινγκουίνι)και μετά σάλτσα (έχεις επιλογή από 11 διαφορετικές προτάσεις ενώ μπορείς επίσης να δημιουργήσεις και τη δική σου σάλτσα διαλέγοντας τα υλικά που θες). Πληρώνεις (από €3,85) και έφυγες! Θεμιστοκλέους 1, Ομόνοια, 210 3801660
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.