- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Ενθύμιον» με χαρακτήρα
Οι μουσικές βραδιές είναι παράδοση στο «Ενθύμιον» και πάντοτε, η μία είναι καλύτερη από την άλλη
Το «Ενθύμιον» είναι στέκι στα Πατήσια εδώ και εικοσιπέντε χρόνια – διάσημο για τις κρέπες του (λεπτές και τραγανές) και για τον χώρο τον ίδιο, εκτός από τις μουσικές βραδιές του. Ο χώρος: ένα παλιό, ευρύχωρο, διακριτικά αριστοκρατικό σπίτι, διακοσμημένο με τρυφερότητα, μια και κάποτε ήταν το πατρικό σπίτι, όντως, της ιδιοκτήτριας. Κάθε γωνία είναι ιδιαίτερη, και το ίδιο μπορείς να πεις για το φαγητό. Ο σεφ λέγεται Αννίβας Πιτυλάκης, τον έχω ξαναγράψει επειδή είναι απλός και πολύ καλός μαζί (πράγμα σπουδαίο, για έναν ή περισσότερους σεφ).
Ένα βράδυ πετύχαμε την κυρία Αλμπίνα Ζαχαριάδου να τραγουδάει υπέροχα ιταλικά τραγούδια, ΚΑΙ Αντριάνο Τσελεντάνο. Γενικά τα προγράμματα του «Ενθύμιον» κινούνται σε νοσταλγικά πλαίσια, αλλά όλη σχεδόν η μουσική και καλλιτεχνική σκηνή της Αθήνας πια, πατάει πάνω στην νοσταλγία – αν μη τι άλλο, εδώ ο χώρος είναι ασορτί, και η μουσική είναι υψηλής ποιότητας, με κομμάτια/τραγούδια διαλεγμένα ένα-ένα, σε συνοδεία πιάνου, χωρίς μικρόφωνο. Τσεκάρετε το πρόγραμμα στο σάιτ. Δευτέρα και Τρίτη είναι κλειστά, τις άλλες βραδιές, είναι τέλεια...
«Ενθύμιον», Αγίας Λαύρας 56, Α. Πατήσια, 210-2022256, www.enthymion.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.