- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Mockingbird’s Bar: «Το μπαρ των κοτσυφιών» μόλις άνοιξε στο Χαλάνδρι
Υπέροχη αυλή κι ακόμη ωραιότερα κοκτέιλ
Σε ένα παλιό πετρόχτιστο σπίτι του 1920 τα κοτσύφια της Harper Lee (To Kill a Mochingbird/ Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια, εκδ. Bell) δεν τραγουδάνε μόνο στη δροσερή αυλή. Φτερουγίζουν πάνω από την μπάρα, γίνονται αφορμή για εμπνευσμένα cocktails και τις νύχτες κελαηδούν: “They don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird”.
Αυτό είναι το Mockingbird’s Bar που άνοιξε πρόσφατα σε ένα στενό του Χαλανδρίου από τρεις παιδικούς φίλους που θέλησαν το δικό τους όνειρό να γίνει πραγματικότητα. Ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο Φώτης Λάβδας και ο Χάρης Αντύπας ένωσαν τις δυνάμεις τους και έφτιαξαν ένα στέκι φιλόξενο και ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ανήσυχο και περιπετειώδες.
Το Mockingbird’s Bar ανοίγει από το πρωί με ωραίο καφέ και comfort food και φτάνει μέχρι το βράδυ παρέα με κάποια από τα πιο ωραία cocktails της πόλης. Και είναι πράγματι έτσι καθώς η cocktail list δεν έχει μόνο την υπογραφή του Κωνσταντίνου, αλλά και πολλών ακόμα φημισμένων bartender. Κάθε τρεις μήνες η θα ανανεώνεται, πάντα με τη συμμετοχή γνωστών επαγγελματιών του χώρου, ενώ το κεφάλαιο «ποτό» συμπληρώνεται από επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και μπίρες μικρών, ελληνικών ζυθοποιείων. Για να συνοδέψεις την μπίρα ή το κρασί σου θα βρεις λαχταριστές ποικιλίες με επιλεγμένα προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ στο μενού υπάρχουν επίσης χορταστικές σαλάτες, μπρουσκέτες και τορτίγιες.
Στους τοίχους του Mockingbird’s Bar συναντάς έργα από τον ανερχόμενο εικαστικό Δημήτρη Ντόκο, από τον γνωστό αγιογράφο και ζωγράφο Κώστα Λάβδα, ενώ δεν λείπουν ούτε οι περιοδικές εκθέσεις τέχνης. Το Mockingbird’s Bar όμως, εκτός από καλλιτεχνική φύση έχει και κοινωνική δράση. Για αυτό έχει προδιαγραφές ΑΜΕΑ, είναι recycling - devoted και αγκαλιάζει την πρωτοβουλία «Ένας Καφές που Περιμένει», που ξεκίνησε κάποτε στα εργατικά καφενεία της Νάπολης και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο.
Σωκράτους 23, Χαλάνδρι, 211 0120921, Fb: MockingbirdsCafeBar
Φωτογραφίες: Ιωάννα Παγκαλιά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.