- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τέλος εποχής για τους λουκουμάδες «Αιγαίον» (εικόνες)
Έκλεισε ένα από τα παλαιότερα στέκια της Αθήνας
Ρολά κατέβασε, μετά από 91 χρόνια παρουσίας στα γευστικά δρώμενα της Αθήνας, το ιστορικό μαγαζί με τους λουκουμάδες «Αιγαίον», στην οδό Πανεπιστημίου 46, δίπλα από το Ρεξ.
«Σχεδόν αιώνας πέρασε! Το ''Αιγαίον" κλείνει εδώ έναν κύκλο! Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον» επισημαίνεται στη λιτή ανακοίνωση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Το «Αιγαίον» άνοιξε το 1926 στο ισόγειο του νεοκλασικού (κατασκευής του 1890) στην οδό Πανεπιστημίου. Αρχικά ως καφενείο, εισήγαγε λίγα χρόνια αργότερα ένα προϊόν που αγαπήθηκε από το αθηναϊκό κοινό, καθιστώντας «κλασικό» το συγκεκριμένο έδεσμα.


Ιδρυτής του καταστήματος ήταν ο Γεώργιος Φύλλας. Το 1973, τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά του, Μιχάλης και Ευγένιος Φύλλας. Τα τελευταία χρόνια τη διαχείριση είχε αναλάβει ο Γιώργος Φύλλας, γιος του Μιχάλη και εγγονός του Γεώργιου Φύλλα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ειδικοί εξηγούν το πότε, το γιατί και το πώς…
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.