- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αυτά τα burgers (δεν) είναι για φάγωμα
Οι δημιουργοί του Fat & Furious Burger «μαγειρεύουν» τα πιο περίεργα μπιφτεκόψωμα που έχεις δει ποτέ
Λαχταριστά ή αηδιαστικά, ρετρό ή ερχόμενα από το μέλλον, σέξι ή αστεία. Το σίγουρο είναι ότι τα burgers του Fat & Furious Burger θέλουν να σου τραβήξουν την προσοχή περισσότερο από ότι να σου ανοίξουν την όρεξη. Συχνά αφηγούνται περίεργες ιστορίες και σχεδόν πάντα καταφέρνουν να ερεθίσουν τη φαντασία. Οι δημιουργοί του blog άρχισαν αυτό το μπεργκεροπρότζεκτ όπως αρχίζουν όλες οι καλές ιστορίες: παίζοντας. «Το Fat& Furious Burger γεννήθηκε από τη σύγκρουση δύο δυνατών ορέξεων», λένε οι ίδιοι. «Ο Thomas και ο Quentin (ο οποίος ίδρυσε το studio γραφιστικών τεχνών “Furious”) βαρέθηκαν τόσο πολύ τα «τυχαία» σάντουιτς που τρώγανε για μεσημεριανό, που αποφάσισαν να μαγειρέψουν μερικά τρελά burgers στη μικρή τους κουζίνα.

Το burger του 2045. Χορτοφαγικό, με μπιφτέκι από μελιτζάνα. Μουστάρδα από ζελατίνη. Φθορίζον μαρούλι. Αφυδατωμένη ντομάτα. Vegan τυρί από σόγια. Ψωμάκι χωρίς αλεύρι. Αζωτούχες τηγανιτές πατάτες. Σόδα με γεύση πλουτώνιο.
»Σύντομα αυτή η συνήθεια εξελίχθηκε σε ένα τελετουργικό. Αυτοσχεδιάζοντας, κάθε εβδομάδα ανακάλυπταν νέους τρόπους να μαγειρέψουν και να παρουσιάσουν ένα burger μεταξύ ενός πολύ σύντομου διαλείμματος για φαγητό. Παίρνει περίπου μιάμιση ώρα να βρεις την ιδέα, να τρέξεις στο σούπερ μάρκετ, να μαγειρέψεις, να βγάλεις τη φωτογραφία και να φας. Από την ντομάτα στο ταμπάσκο ή στο πιπέρι και από τα αυγά μέχρι τις μελιτζάνες, όλα είναι νόστιμα ανάμεσα σε δύο ψωμάκια». Ψέματα;
ννν
Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Thomas και ο Quentin εξέδωσαν επίσης ένα βιβλίο με 60 συνταγές για burgers, αφιερωμένες «στους καμικάζι και τα ατρόμητα στομάχια». Αν τολμάς, βρες το εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.