- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όταν «αναρωτιέται» το Forbes γιατί πρέπει να ανακαλύψετε το gourmet νησί της Ελλάδας
Δεν είναι περίεργο που ο Anthony Bourdain δεν άντεχε να φύγει
Όταν ο Anthony Bourdain ήρθε στην Ελλάδα για να κινηματογραφήσει ένα επεισόδιο από την εκπομπή του στο CNN “Parts Unknown”, το αρχικό του σχέδιο ήταν να ταξιδέψει σε πολλά νησιά στις Κυκλάδες. Αλλά όταν έφτασε στη Νάξο, ακύρωσε τα άλλα σχέδιά του και αφιέρωσε το επεισόδιο μόνο σε αυτό το νησί. Μόλις έχετε λίγα γεύματα εδώ, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Τα συστατικά είναι εξαιρετικά, αποτέλεσμα μακροχρόνιων γεωργικών παραδόσεων, βιοτεχνικής παραγωγής τυριού, ελαιόλαδου και άλλων προϊόντων και το έθιμο να περνάει συνταγές από γενιά σε γενιά. Ο πολιτισμός του νησιού είναι άθικτος, αμετάβλητος από τους αυξανόμενους αριθμούς επισκεπτών: οι ντόπιοι προσελκύουν τους επισκέπτες με τυπικά πιάτα, αντί να προσαρμόζουν αυτά τα πιάτα στα γούστα των ξένων. Είναι δύσκολο να βρείτε πιο νόστιμες προσφορές οπουδήποτε αλλού στη χώρα.
Αυτό το καλοκαίρι, άνοιξε ένα νέο εστιατόριο για να παρουσιάσει δημιουργίες που χρησιμοποιούν τα θαλασσινά του νησιού. Η Μαρία Πολυκρέτη και ο Ιωάννης Μαργαρίτης έχουν ήδη το καλύτερο ξενοδοχείο του νησιού, το Naxian Collection, το οποίο έχει μια τόσο ισχυρή γαστρονομική βάση που ακόμη και ο πλούσιος πρωινός μπουφές περνά πέρα από τα τυπικά με δημιουργικά πιάτα και πίτες που θα εμφανίζονταν σε μενού μεσημεριανού σε άλλα εστιατόρια. (Το ξενοδοχείο προσφέρει επίσης μαθήματα μαγειρικής που καθοδηγούνται από τη μητέρα της Μαρίας, Juliana.) Στο νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο τους, το Naxian on the beach-το νησί είναι επίσης γνωστό για τις αμμώδεις παραλίες του - το εστιατόριο Tortuga παρουσιάζει τυπικά πιάτα αναμειγμένα με επιρροές από άλλους πολιτισμούς. Μεταξύ των επιλογών στο μενού τους: carpaccio με βότανα, μια τριλογία των κέβινς, κροκέτες χταπόδι, μύδια με πιπεριές και βότανα, linguine με αχινό, οστρακοειδή και μύδια. Πολύ μετά αφότου δεν είστε πλέον πεινασμένοι, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε.
Σε αντίθεση με τις παραλίες, το νησί είναι επίσης αρκετά ορεινό και μέσα σε αυτούς τους απότομους λόφους είναι κρυμμένες παραδοσιακές ταβέρνες εξαιρετικής ποιότητας. Η ταβέρνα Platia στο χωριό Γαλήνη περιβάλλεται από οπωροφόρα δέντρα και ελαιόδεντρα καθώς και εκτάσεις όπου παράγονται τα λαχανικά που υπάρχουν σε πολλά από τα πιάτα τους. Κολοκυθάκια γεμιστά με ντομάτες και τυρί, κρεμμύδια γεμιστά με μοσχάρι, κόκορας σε σάλτσα ντομάτας είναι μερικά από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε. Δεν είναι περίεργο που ο Bourdain δεν άντεχε να φύγει.
Πώς να φτάσετε εκεί: Μια μεγάλη αλλαγή σκηνικού στις αερομεταφορές ήταν η έναρξη της απευθείας πτήσης της Emirates Airlines από το Newark στην Αθήνα. Εκτός από τις εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχει, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει τη γραμμή όλο το χρόνο και όχι μόνο εποχικά, όπως κάνουν οι υπόλοιπες. Έτσι, είναι πιο εύκολο και πιο ευχάριστο να φτάνεις στην Αθήνα. Από εκεί, η SeaJets διαθέτει ταχύπλοα πλοία που φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και βρίσκονται στη Νάξο σε τρεισήμισι ώρες.
Πηγή: Forbes
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.