- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Δεν μπορείς να φύγεις από την Ελλάδα χωρίς να δοκιμάσεις αυτά τα 10 πιάτα», είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, η βρετανική Telegraph. Η δημοφιλής εφημερίδα προτρέπει τους αναγνώστες της να δοκιμάσουν οπωσδήποτε δέκα αγαπημένα ελληνικά πιάτα, προτείνοντας παράλληλα και τα εστιατόρια όπου πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς. Από τη λίστα απουσιάζει ο βασιλιάς-σουβλάκι ενώ ο μουσακάς κατρακυλάει στην πέμπτη θέση. Ποιο είναι το πρώτο που πρέπει να δοκιμάσει κανείς;
1. Ταραμοσαλάτα
Στην ταβέρνα της Κικής στη Μύκονο.
2. Κολοκυθοκεφτέδες
«Ακαταμάχητους» τους χαρακτηρίζει η Telegraph, στο Tamam στα Χανιά.
3. Ντοματοκεφτέδες
Στης Πηνελόπης στη Σαντορίνη.

4. Φρέσκο ψάρι
Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin, Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου.
5. Μουσακάς
Στην ταβέρνα Κληματαριά στην Αθήνα και στον Κουκούμαβλο στη Σαντορίνη.
6. Παστιτσάδα
Στο βραβευμένο Etrusco του Έκτορα Μποτρίνι, στην Κέρκυρα.

7. Αρνάκι Κλέφτικο
Στην ταβέρνα Μετσοβίτικο Σαλόνι και στο Κουτούκι του Νικόλα στο Μέτσοβο.
8. Χωριάτικη σαλάτα
Στην ταβέρνα της Λέλας στην Καρδαμύλη και στο Funky Gourmet (σε μορφή γρανίτας).
9. Μπουγάτσα
Στον Μπαντή στη Θεσσαλονίκη (προφανώς).
10. Λουκουμάδες
«Μια ακόμα εξωφρενικά γλυκιά λιχουδιά», γράφει η Telegraph και προτείνει το Αιγαίον στην Πανεπιστημίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.