- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βόλτα (και γεύμα) στην Αθήνα του 19ου αιώνα
Η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος και η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού οργανώνουν μια ξενάγηση για τους Αθηναίους που θέλουν να γευτούν την πόλη τους
Ζούμε σε μια πόλη με ιστορία χιλιάδων ετών και όλοι κάποια στιγμή έχουμε φανταστεί το πρόσωπό της μερικές δεκαετίες ή αιώνες πριν. Τα σημάδια του χρόνου δεν είναι πάντα ορατά, υπάρχει όμως ένας φύλακας που προστατεύει τα χρόνια που φεύγουν. Ο φύλακας αυτός είναι το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.
Το Σάββατο 22 Απριλίου, η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος σε συνεργασία με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού οργανώνουν μία ξενάγηση που μας ταξιδεύει στην Αθήνα του 19ου αιώνα, στην εποχή του Όθωνα, της Αμαλίας και των μεγάλων περιηγητών. Το ραντεβού είναι στις 13:45 στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, που ιδρύθηκε από τον Λάμπρο Ευταξία. Στην ξενάγηση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το πρόπλασμα της πόλεως του 1842, να περιηγηθούν εικονικά στα σημαντικότερα κτίρια της εποχής, να θαυμάσουν την Αθήνα όπως την αποτύπωσαν οι περιηγητές του 19ου αιώνα, αλλά και ακόμα πιο πριν (στο μουσείο φυλάσσεται ο μεγαλύτερος πίνακας που έγινε ποτέ για την Αθήνα, έργο του 1764), και να ρίξουν μια ματιά στη ζωή του Όθωνα και της Αμαλίας που κατοίκησαν σε αυτό το κτήριο από το 1836 έως το 1843 (σ.σ. η αυλή του σημερινού εστιατορίου Black Duck υπήρξε ο προσωπικός κήπος της βασίλισσας Αμαλίας). Η ξενάγηση θα γίνει από τη Δήμητρα Παπαναγιώτου με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης και κοστίζει €6.

Μια πόλη όμως δεν είναι μόνο τα κτίρια της, όσο εμβληματικά και αν είναι αυτά. Μια πόλη είναι οι άνθρωποί της, οι συνήθειές τους, οι ιστορίες τους και φυσικά το φαγητό τους. Για αυτό το λόγο, την ξενάγηση θα ακολουθήσει γεύμα αστικής κουζίνας στο εστιατόριο Κεντρικόν, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο της οδού Κολοκοτρώνη, από το 1935. Το γεύμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 15:15, περιλαμβάνει μερικά κλασικά πιάτα του γνωστού σε όλους μας Τσελεμεντέ, που χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Η ανάμεικτη σαλάτα βραστών λαχανικών, η πασίγνωστη αθηναϊκή, οι ντολμάδες αυγολέμονο, οι μελιτζάνες ραγού, το σνίτσελ Βιενουά και το χοιρινό πρασοσέλινο που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, είναι τα πιάτα του μενού, ενώ για το τέλος υπάρχει ένα κρεμώδες και αέρινο Κρεμ Καραμελέ. Η τιμή του μενού είναι €22/άτομο και περιλαμβάνει κρασί (Λευκό Μεγαπάνος).
*Για κρατήσεις: 694 4386175
Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών: Ι. Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος
Κεντρικόν: Κολοκοτρώνη 10, Σύνταγμα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.