Θεματα

Όσοι τρώνε μακαρόνια είναι πιο υγιείς, σύμφωνα με νέες έρευνες

Ζήτω οι υδατάνθρακες!

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340070-707292.jpg

O διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης Federico Fellini είχε πει κάποτε πως η ζωή είναι ένας συνδυασμός μαγείας και μακαρονιών και πλέον φαίνεται να έχει και την επιστήμη στο πλευρό του!

Σύμφωνα με νέα έρευνα της αμερικάνικης οργάνωσης The Obesity Society (Η Κοινωνία της Παχυσαρκίας) που ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησής τους τον περασμένο Νοέμβρη, όσοι συμπεριλαμβάνουν τα ζυμαρικά στην εβδομαδιαία δίαιτά τους τείνουν να έχουν πιο ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες από όσους τα έχουν τελείως απαγορεύσει στον εαυτό τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες εντόπισαν έναν μεγάλο αριθμό διατροφικών πλεονεκτημάτων που μπορούν να κάνουν τους λάτρεις της pasta χαρούμενους, όπως μεγαλύτερη κατανάλωση βιταμινών και θρεπτικών ουσιών σαν το φυλλικό οξύ, τον σίδηρο, το μαγνήσιο και τις φυτικές ίνες. Επιπλέον όσοι τρώνε ζυμαρικά με μέτρο έχουν μικρότερες πιθανότητες να εισάγουν κορεσμένα λίπη και ζάχαρη στην δίαιτά τους.

Έχει κι άλλο!

Τα ζυμαρικά είναι ένα φαγητό με σχεδόν μηδαμινό νάτριο, χωρίς χοληστερόλη και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το οποίο γεμίζει τον οργανισμό με ενέργεια εξαιτίας των υδατανθράκων που περιέχει και δίνει το αίσθημα κορεσμού που σε κάνει να νιώθεις χορτάτος για πολλές ώρες.

Επίσης σύμφωνα με μία ακόμα έρευνα του 2016, όσοι τρώνε μακαρόνια έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν λεπτή μέση και καμπύλες. Ίσως λοιπόν κάτι να ήξερε η μεγάλη ηθοποιός Sophia Loren όταν δήλωνε πως χρωστάει το καταπληκτικό σώμα στις μακαρονάδες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ