- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γιατί να γίνεις vegan; Αυτή την Κυριακή μάθε τα πάντα για τη χορτοφαγία
Η 1η Πανελλήνια Έκθεση για vegan και vegetarian, ΑΝΘΕΟ, μιλάει για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν μια για πάντα τις καλοψημένες μπριζόλες, το βούτυρο στα πρωινά, το τηγανιτό μπαρμπουνάκι, το μέλι, το γάλα, τα αυγά (με δυο λόγια ό,τι περιλαμβάνει έμβια όντα ή παράγωγα αυτών) για τα μάτια της χορτοφαγικής ή vegan ζωής. Άλλοι το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους (όπως τα δικαιώματα των ζώων), άλλοι όμως το κάνουν για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Με το κίνημα της αυστηρής χορτοφαγίας (veganism) να απασχολεί ολοένα και περισσότερους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα, όπως είναι φυσικό υπάρχει η ανάγκη για ενημέρωση, αλληλεπίδραση και γνωριμία όλων αυτών των ανθρώπων μεταξύ τους. Μετά το 1ο Vegan Life Festival που έγινε πριν μερικές εβδομάδες στην Τεχνόπολη, έρχεται η 1η Πανελλήνια Έκθεση για vegan και vegetarian με θέμα «Νέοι τρόποι διατροφής-Νέοι τρόποι ζωής».
Πίσω από τη διοργάνωση κρύβεται η ομάδα «ΑΝΘΕΟ» ή αλλιώς η ΑΝτωνία Πλούμπη και η ΘΕΟδώρα Παπαντωνάκη που εδώ και χρόνια ερευνούν τη χορτοφαγία και τα οφέλη της για τον οργανισμό. Η 1η Πανελλήνια αυτή έκθεση ήταν δική τους σκέψη και έχει στόχο να συστήσει στο ευρύ κοινό όλα τα προϊόντα, τις προτάσεις, τους νέους διατροφικούς τρόπους που προσφέρει η χορτοφαγία.
Η 1η έκθεση ΑΝΘΕΟ λοιπόν θα γίνει αυτή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Divani Caravel Hotel και θα περιλαμβάνει από ομιλίες και ενημέρωση γύρω από όλες τις νέες υγιέστερες διατροφικές συνήθειες μέχρι vegan/ vegetarian γεύσεις και τρόπους για να έχουμε καλύτερη υγεία και ευεξία. Επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, επιχειρήσεις και παραγωγούς, να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και να μάθουν προτάσεις για νέους διατροφικούς τρόπους με σκοπό την υγεία και τη θεραπεία, ειδικά όσων αφορά τις ευπαθείς ομάδες. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ και η γενική είσοδος είναι €2. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εδώ.
Divani Caravel Hotel, Λ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, www.antheogroup.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.