- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το «Ζακ» άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου στην περιοχή της Αρετσούς, στη Θεσσαλονίκη. O χώρος του (φτιαγμένος από το αρχιτεκτονικό γραφείο ‘Φώτης Τσιφουτίδης και Συνεργάτες’), είναι ζεστός και χαλαρά μοντέρνος, αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα σύγχρονο bistrot.
Καναπέδες και γωνιές για άραγμα, μεγάλη μπάρα και σκαμπό για τους πιο βιαστικούς, ένα μεγάλο τραπέζι που σαν βάση (όπως και η μπάρα) έχει …τσουβάλια, σε πρώτη θέα έχει και την open κουζίνα του. Προσφέρει από νωρίς το πρωί καφέ, τσάι και χυμούς ενώ από το μεσημέρι έως το βράδυ οι πελάτες του μπορούν να συνοδεύσουν το κρασί και το ποτό τους, με ποικιλίες και πιάτα ιταλικών επιρροών του menu που δημιούργησε ο chef Βαγγέλης Δανός.
Το ωραίο για το κοινό είναι ότι σ΄ αυτήν την «Ανοιχτή Κουζίνα» του «Ζακ» (που είναι πλήρως εξοπλισμένη στα πρότυπα μιας σπιτικής κουζίνας), μπορεί όποιος θέλει να καλέσει τους φίλους, συγγενείς ή συνεργάτες του εκτός του σπιτιού του και να τους μαγειρέψει, πάντα κατόπιν συνεννόησης.
Η παρέα που έχει κλείσει την κουζίνα, διασκεδάζει και επικοινωνεί με εκείνον που μαγειρεύει και μόλις ετοιμαστούν τα πιάτα κάθεται μαζί τους-να φανταστούμε ότι στη συνέχεια γλιτώνει και την…λάντζα. Φυσικά, ο σεφ του ‘ΖΑΚ’, είναι πάντα δίπλα στους επίδοξους…master chefs, έτοιμος να προσφέρει λύσεις, αλλά και συνοδευτικά πιάτα, σαλάτες, κρασιά και ποτά από την πλούσια κάβα.
Όλα αυτά σε τιμές φιλικές και ανάλογες με την εποχή.
Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 231 043 8921 ή στείλτε email στο info@zak-bistrot.gr .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λένε οι διατροφολόγοι
Η συζήτηση πήρε νέα ώθηση μετά τη μεγάλη έξαρση κυκλοσπορίασης στις ΗΠΑ
Γίνονται σε λίγα λεπτά με τα ωραία λαχανικά του καλοκαιριού
Η γενέτειρα του Αριστοτέλη είναι ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία, φυσική ομορφιά και καλό φαγητό
Τα μυστικά της επιτυχίας για το λατρεμένο λαδερό του καλοκαιριού
To γκουρμεδοκαλόκαιρο στη Βουρβουρού
Μια παλιά συσκευασία δίνει την απάντηση
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Υπάρχουν πολλές μπουγάτσες αλλά καμία δεν φτάνει σε φήμη, εμφάνιση και νοστιμιά τη Σερραϊκή μπουγάτσα
Για εσένα που ξέμεινες στην πρωτεύουσα τον Αύγουστο, σου έχουμε τις καλύτερες προτάσεις
Ραντεβού στο Κλημέντι Κορινθίας για το The Dark Side of the Γρουν!
Το Aegean Cuisine ενώνει παραγωγούς, σεφ και εστιατόρια σε ένα δίκτυο που μετατρέπει την τοπική γαστρονομία σε εμπειρία, μνήμη και μέλλον
Υπάρχει τσίρος όπως αυτός που κυκλοφορούσε άνετος ως τη δεκαετία του ’90 ή τον έφαγε η εξέλιξη και τον έκανε σκουμπρί;
Η Σκάλα Καλλονής υποδέχεται τη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού με γαστρονομικές δράσεις, μουσική, πολιτιστικά δρώμενα και πρωταγωνίστρια τη σαρδέλα
Ταξίδι καλοκαιρινό στο πανέμορφο «Mamma mia» νησί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.