Θεματα

Για brunch στα Gazi College

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316695-624737.jpg

Το κυριακάτικα brunch έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων. Ξυπνάς αργά από τις ατασθαλίες του Σαββάτου και ορκίζεσαι ότι δεν θα ξαναπιείς (τουλάχιστον μέχρι το επόμενο Σαββατόβραδο). Μετά πεινάς. Δεν θες πρωινό, ούτε όμως και μεσημεριανό. Το brunch είναι η γκρι ζώνη ανάμεσα στο breakfast και στο lunch, που δίνει νόημα στην κυριακάτικη ραστώνη. Ολοένα και περισσότερα εστιατόρια το προσθέτουν στο μενού τους. Τελευταία, δοκιμάσαμε εκείνο του Gazi College. Και μας άρεσε πολύ.

image

Φτάνω κατά τη μία και πιάνω το τελευταίο τραπέζι. Το Gazi College είναι γεμάτο από παρέες που πίνουν καφέ, κουτσομπολεύουν τα νέα της προηγούμενης βραδιάς, γελάνε, συζητάνε και περνάνε καλά. Χαλαρή μουσική γεμίζει το χώρο, σερβιτόροι πηγαινοέρχονται σαν χαμογελαστές σβούρες. Ακουμπάνε στα τραπέζια αυγά ποσέ, ξέχειλα σάντουιτς και βουνά από τηγανίτες, που σου αποσπούν την προσοχή και δεν μπορείς να ακούσεις το μονόλογο της φίλης, δεν μπορείς να ακούσεις κανένα, θες μόνο να βρεις γρήγορα τον κατάλογο.

image

image

Διαλέγω αυγά ποσέ πάνω σε φρυγανισμένο brioches με καπνιστό μπέικον, τοματίνια σωτέ, βουβαλίσια μοτσαρέλα και άγρια ρόκα, γαλλικό φρεσκοψημένο κρουασάν (με τυρί Philadelphia, αυγά scrampled και καπνιστό σολομό) και το Sunday brunch hot sandwich με carpaccio, τυρί Φραγκοσυριανή, baby σπανάκι και πικάντικη sriracha mayonnaise. Μου γυαλίζει όμως και η καταλανική πίτσα με γαλοπούλα, τυρί Philadelphia, μανιτάρια, μοτσαρέλα και ένα αυγό μάτι που παραγγέλνουν οι διπλανοί. Στο τσακ κρατιέμαι να μην παρακαλέσω για ένα κομμάτι.

image

Όσο περιμένω, ένα smoothie με φράουλες, γιαούρτι, μέλι και βερίκοκα, μου κρατάει καλή παρέα. Στον κατάλογο υπάρχουν ακόμα τρεις επιλογές εξίσου δελεαστικές. Η φίλη παίρνει ένα Bloody Mary, το παραδοσιακό cocktail του brunch.

Και ξαφνικά έρχονται τα πιάτα. Ακολουθεί ένα μισάωρο που δεν μιλάμε, μόνο ανταλλάζουμε συνωμοτικές ματιές θαυμασμού και κλέβουμε μπουκιές η μία από το πιάτο της άλλης. Όταν επιτέλους αφήνουμε κάτω τα πιρούνια, δεν έχει μείνει ούτε ψίχουλο.

image

Παρόλο που έχουμε πια χορτάσει (και με το παραπάνω), δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα γλυκό επίλογο. Original English Pancakes με κομματάκια μπανάνας, τριμμένο φουντούκι, περιχυμένες με μια γενναία δόση σοκολάτας. Θα τις βρεις ακόμα σε δύο εκδοχές. Με καρύδι, γιαούρτι και ελληνικό μέλι ή με κρέμα, ηλιόσπορο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους. Απλά αμαρτωλές…

image

Καθώς μασουλάω ηδονικά την τελευταία πιρουνιά, σκέφτομαι ότι τα brunch του Gazi College (κάθε Κυριακή 11.00-19.00) είναι ένας ωραίος τρόπος να κυλήσει η τελευταία μέρα της εβδομάδας. Σίγουρα αξίζει μια βόλτα.

info: Aθήνα, Περσεφόνης 53-2103422112, Πειραιάς Γρηγορίου Λαμπράκη 117-2104100612, Γλυφάδα Γρηγορίου Λαμπράκη 5 –2108982723

image

www.gazicollege.gr

www.facebook.com/GaziCollegeGr

https://www.youtube.com/user/GaziCollegeGr

http://instagram.com/gazicollege

https://foursquare.com/p/gazi-college/83342497

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ