- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το φεστιβάλ που στάζει μέλι
Αν αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου τύχει και περάσετε από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε ότι θα…κολλήσετε. Για τρεις ολόκληρες μέρες (4,5, και 6 Δεκεμβρίου) περισσότεροι από 250 μικροί παραγωγοί θα βρίσκονται εδώ, έτοιμοι να σας γλυκάνουν στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα μπορείτε να δοκιμάσετε και να προμηθευτείτε μέλι κατευθείαν από τους ίδιους τους παραγωγούς, που έρχονται από όλες τις περιοχές της χώρας, γνωστές για την παραγωγή τους σε αγνό, ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Κρήτη, Πιερία, Μεσσηνία, Ηλεία, Ροδόπη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Τήνο, Ιωάννινα.
Κι ακόμη, θα ανακαλύψετε την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών, θα δοκιμάσετε γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα και σπιτικές συνταγές με μέλι, θα παίξετε διαδραστικά παιχνίδια με τη μέλισσα, θα γίνετε κριτές βαθμολογώντας όλες τις κατηγορίες μελιών και θα ενημερωθείτε για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελληνικού μελιού στα παιδιά από διατροφολόγους. Τα οποία παιδιά, θα βρουν ενδιαφέρον στον παιδότοπο του φεστιβάλ και στις πολλές εκδηλώσεις που θα έχει με θέμα «Γνωρίστε τον μικρόκοσμο της μέλισσας».

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιείται και το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, γευσιγνωσίες μελιού και γαστρονομικές Παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.
Info: Ωράριο Λειτουργίας: Παρασκευή 4/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 5/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 6/12: 10:00 – 20:00, Fb. Φεστιβάλ Μελιού, www.greekhoneyfestival.gr
Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για μελισσοκόμους και παιδιά έως 12 ετών. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.