Παντοπωλείο Στοάς Αθανάτων
Η νέα σοδειά από σύκα Κύμης, κάπαρη και φάβα Σαντορίνης βρίσκεται ήδη στα ράφια του Παντοπωλείου της Στοάς Αθανάτων.
Η νέα σοδειά από σύκα Κύμης, κάπαρη και φάβα Σαντορίνης βρίσκεται ήδη στα ράφια του Παντοπωλείου της Στοάς Αθανάτων. Οι καινούργιες ελιές δεν μαζεύτηκαν ακόμη, αλλά ο Σταμάτης φροντίζει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία από τα γευστικότερα είδη – τουλάχιστον 15, ακόμη και αυτή τη δύσκολη για τις ελιές εποχή. Φυσικά υπάρχουν πάντα και οι σταθερές αξίες του μαγαζιού σε παστά και τουρσιά. Από εξαιρετικής ποιότητας μπακαλιάρο και ρέγγες Ισλανδίας έως σαρδέλλες Βόλου και θρακιώτικους λικουρίνους. Είναι από τα ελάχιστα μέρη στην Αθήνα που θα βρείτε ταραμόγλωσσα (αυγοτάραχο του μπακαλιάρου), αντσούγιες Ισπανίας και φρέσκια λακέρδα από αιγαιοπελαγίτικα τορίκια (παλαμίδες). Τα αλιεύματα γίνονται όλο και σπανιότερα σε όλες τις θάλασσες αλλά η κρίση κράτησε τις τιμές σταθερές, ενώ στη λακέρδα και στις αντσούγιες Ισπανίας οι τιμές μειώθηκαν από 36 σε 30 και από 49 σε 45 €/kgr. Εξαιρετικές είναι οι τιμές για τα σύκα Κύμης (8,90 €/kgr), την κάπαρη (18 €/kgr) και τη φάβα Σαντορίνης (12 €/kgr), και τα τρία χύμα, όπως και τα περισσότερα προϊόντα του μαγαζιού. Αρμοδίου 2, Κεντρική Αγορά (είσοδος και από Σοφοκλέους 19)
ΝΕΑ!
Στη σεζόν που δειλά δειλά ξεκινάει, ακούγονται διάφορα… ιδέες στα σκαριά και σεφ που μετακινούνται κάθε εβδομάδα και αλλού. Η Κηφισιά κάνει τον πιο πολύ ντόρο, ευνοημένη από το κέντρο που… αδειάζοντας της στέλνει κόσμο, αλλά και από το κοινό των Β. Π. που όπως φαίνεται κρατάει ακόμη χρήμα. Έτσι, το Piazza Mela γίνεται Koun και σερβίρει γιαπωνέζικη κουζίνα με γαλλική εσάνς, το Qor μετατρέπεται σε Oozora πάλι με asian κουζίνα, το πρώην Applebee’s συζητιέται να γίνει το νέο Sea Satin ή Caprice (γλέντια). Από τα πιο τρανταχτά και σίγουρα νέα είναι η άνοδος του Λευτέρη Λαζάρου στο ξενοδοχείο Life Gallery. Το νέο εστιατόριο λειτουργεί ήδη, λέγεται Kool Life, το βράδυ έχει πολλά πιάτα μαεστρικής ψαροφαγίας, όπως Βαρούλκο (το οποίο επίσης παραμένει ανοιχτό στη θέση του), αλλά και πιάτα με κρέας, ενώ το μεσημέρι θα έχει πιο «καθημερινή» ελληνική κουζίνα πάλι από τον εξαιρετικό σεφ αλλά σε πολύ προσιτές τιμές. Πληροφορίες λένε πως εκεί που ήταν το Meat me στο Κεφαλάρι θα γίνει ψαροταβέρνα με το όνομα Σπάγγος. Και στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, όμως, ετοιμάζουν πράματα και θάματα, το «βαρύ» και υψηλής γαστρονομίας Vardis μεταμορφώνεται σε Buenos Aires με μουσική, ατμόσφαιρα και φαγητό όπως Αργεντινή. Τέλος, και στο Κολωνάκι ακούγονται νοστιμιές. Το μικρούλι ιταλικό Altro της Χάρητος μόλις έγινε Αλεπού και σερβίρει ελληνικά μεζεδάκια διά χειρός Γιάννη Μπαξεβάνη σε πολύ προσιτές τιμές (ο ίδιος ανανεώνει εντελώς και το μενού του Parliament στο Athens Plaza του Συντάγματος), ενώ το θρυλικό παλιότερα για τα προχωρημένα του ρούχα Montblumchen στην ανηφόρα της Δεξαμενής δουλεύει σκληρά για να ανοίξει στα μέσα του επόμενου μήνα σαν καθημερινή, προσιτή ιταλική «ταβέρνα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.