Wine bars
Τα wine bars ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη και γίνονται τα νέα στέκια που μαζεύουν το δικό τους φανατικό κοινό.
Τα wine bars ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη και γίνονται τα νέα στέκια που μαζεύουν το δικό τους φανατικό κοινό. Έχουν χαλαρή ατμόσφαιρα, μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αμπελώνα, προσφέρουν μικρά και νόστιμα τσιμπολόγια, διαθέτουν κάβες και κελάρια, από τα οποία οι περισσότεροι θαμώνες συνηθίζουν να αγοράζουν κάποια μπουκάλια για κατανάλωση και στο σπίτι. Όλα αυτά σε τιμές κάτι παραπάνω από καλές.
Wine point
Δύο βήματα από το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ένας πολύ όμορφος χώρος που φτιάχτηκε με αγάπη για το καλό κρασί, αλλά και με διάθεση να μαζέψει όσους θέλουν να χαλαρώσουν με τσουγκρίσματα και καλή παρέα. Διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα σε ποτήρι, που συνοδεύεται πάντα και με ένα νόστιμο συνοδευτικό μεζέ. Αν κάποιος –βοηθούντος και του οίνου– πεινάσει παραπάνω, υπάρχουν στον κατάλογο ποικιλίες τυριών, αλλαντικών ή finger foods πάντα με γεύση από Ελλάδα. Ακόμη, μπορείτε να βρείτε ελληνικά αποστάγματα και μπίρες. Το W.P. διοργανώνει συχνά οινογνωστικές συναντήσεις, κάνει αφιερώματα σε οινοπαραγωγούς, έχει συχνά και μουσικές βραδιές. Οι τιμές του ξεκινούν από 4 ευρώ το ποτήρι, ενώ ό,τι δοκιμάσετε και σας αρέσει μπορείτε να το αγοράσετε και για το σπίτι (όπως και πολλά πρωτότυπα δώρα και αξεσουάρ του κρασιού) πάλι σε πολύ καλές τιμές. Είναι ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι και μετά. Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Σταθμός Μετρό Ακρόπολη, 210 9227.050

Fabrica De Vino
Στην καρδιά της πόλης και μέσα σε ένα κτίριο του 1880 που του χαρίζει ωραία ατμόσφαιρα, το καινούργιο wine bar είναι ένα ζωντανό στέκι που μαζεύει ετερόκλητο πλήθος, όλοι τους με κοινό στόχο, την απόλαυση του κρασιού. Άλλοι προτιμούν τη μεγάλη ξύλινη μπάρα, ή τους ξύλινους πάγκους, πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται και το κελάρι. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ, ενώ τα παρασκευοσάββατα οι παρέες το ξενυχτούν μέχρι και πολύ παραπάνω. Υπάρχουν πάρα πολλές ετικέτες Ελλήνων παραγωγών που κάποιος μπορεί να δοκιμάσει ακόμη και σε μισό ποτήρι (οι τιμές αρχίζουν από € 2), ενώ πλούσια είναι και η συλλογή σε ξένες ετικέτες. Συνοδευτικά υπάρχουν από tapas μέχρι μεζεδάκια με ντόπια καλά ελληνικά προϊόντα, σε τιμές όχι παραπάνω από 2-3 ευρώ. Εμ. Μπενάκη 3 (μεταξύ Σταδίου & Πανεπιστημίου), 210 3214.148

Oinoscent
Και wine bar και κάβα με ατμοσφαιρικό χώρο και ωραίο λογοπαίγνιο στην επωνυμία του. Κοντά σ’ αυτά και μια μεγάλη αγάπη και γνώση στο κρασί, με κάβα που διαθέτει πάμπολλες ετικέτες τόσο από ελληνικά όσο και από διεθνή καλά κρασιά και συνεχώς ανανεώνεται. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία –περίπου 30 ετικέτες– σε ποτήρι με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 4-7 ευρώ, που μπορεί κάποιος να συνοδεύσει με πλατό τυριών ή αλλαντικών αντί 6,5 ευρώ. Κι ακόμη δίνει τη δυνατότητα επιλογής φιάλης από την κάβα για κατανάλωση εκεί, με μια μικρή επιπλέον χρέωση επί της λιανικής τιμής. Διοργανώνει συχνά γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις κρασιών. Από το πρωί στις 10 μέχρι τις 12 το βράδυ, Π/Σ μέχρι τη 1, Κυριακή κλειστά. Βουλής 44Α , Σύνταγμα, 210 3229.374
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.