- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μπορεί η νηστεία να είναι νόστιμη;
Το καινούργιο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου έχει νηστίσιμες συνταγές, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!
Στο μυαλό μας νηστεία σημαίνει άνοστο φαγητό, απαγορευμένοι καρποί, στέρηση και αποχή από όλα τα αγαπημένα μας πιάτα. Σωστά; Όχι πια. Το καινούργιο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου ήρθε να τα ανατρέψει όλα αυτά.
Η γνωστή σεφ μπορεί να έχει σπουδάσει στις πιο διάσημες γαστρονομικές σχολές του Παρισιού, να έχει μπει στα σαλόνια μας μέσα από τις πετυχημένες της μαγειρικές εκπομπές, να έχει δοκιμαστεί μέσα από το ελληνικό εστιατόριο που άνοιξε στη Γαλλία και το γαλλικό που άνοιξε πριν λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα. Καμία από όλες αυτές τις διαδρομές όμως δεν γέννησε την ιδέα του καινούργιου της βιβλίου. Αντίθετα η νοστιμιά των νηστίσιμων συνταγών είχε φωλιάσει καιρό πριν στο γευστικό της υποσυνείδητο, την εποχή που σε ένα σπίτι της ελληνικής επαρχίας η γιαγιά της «μαγείρευε όσπρια σε χίλιες δυο παραλλαγές», όπως εξομολογείται και η ίδια στον πρόλογο.
Ξεφυλλίζοντας, θα συναντήσεις του κόσμου τις συνταγές, πλούσιες και όλες τους νηστίσιμες, χωρισμένες σε εννιά χορταστικές κατηγορίες: ορεκτικά και μεζέδες, αλοιφές και σαλάτες, πίτες και τάρτες, ψάρια και θαλασσινά, ρύζια και ζυμαρικά, λαχανικά και λαδερά, σούπες και όσπρια, κεράσματα και γλυκά, ενώ στην τελευταία, κατηγορία σε περιμένουν οι «θησαυροί απ’ το κελάρι». Συνολικά θα βρεις 114 συνταγές που πείθουν και το πιο δύσπιστο στομάχι ότι η νηστεία κρύβει στις ρίζες της μια μεγάλη νοστιμιά.
*Το βιβλίο της Ντίνας Νικολάου, «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας. Τιμή: €18.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.