- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Fishbar: Γεύσεις λιμανιού, κέφια σαλονιού
Mα τι γίνεται φέτος στη Γλυφάδα, με όλα αυτά τα καινούργια που έχουν ανοίξει «νότια»;
Mα τι γίνεται φέτος στη Γλυφάδα, με όλα αυτά τα καινούργια που έχουν ανοίξει «νότια»; Kαι να φανταστείς, δεν είχε ακόμη ανοίξει το Fishbar! Πήγαμε προχτές, δεύτερη μέρα λειτουργίας του. Oλόφρεσκο, λοιπόν, και με μεγάλα κέφια, το Fishbar αποτελεί μια νέα πρόταση. Kαι fish –καλό και προσεγμένο σε όλα του– restaurant, που δίνει έμφαση στο ψάρι, και bar ατμόσφαιρα, διάθεση, ελληνικές μουσικές με dj, για γλέντια μέχρι τελικής πτώσεως. Χώρος μεγάλος και άπλετος, με τραπέζια και καρέκλες απλά και άσπρα, ψηλά, όμως, σαν να κάθεσαι σε μπαρ. Στη μια μεριά η βιτρίνα με τους πάγους· εδώ θα διαλέξεις τα όστρακα, τις γαριδοκαραβίδες, τα ψάρια για τη σχάρα. Δίπλα η open κουζίνα. Στο κέντρο μεγάλη, κυκλική μπάρα για όσους πίνουν ποτό ή και τσιμπολογάνε. ΄Oλος ο χώρος ντυμένος στα ναυτικά. Aπό την πρόσοψη έξω, όπου δίπλα στο κομψό logo FISHBAR αναγράφονται όλα τα γνωστά σου λιμάνια (Livorno, Hamburg, Napoli, Marseille, Amsterdam, Peireus), μέχρι όλο το ντεκόρ μέσα. Tοίχοι με ψαράκια, ναυτικοί κόμποι και πετονιές, κατάλογοι ομοίως με ψαράκια, τουαλέτες με γάντζους, και φωτό από φάρους της Mεσογείου, φαλλικό σύμβολο, θα τις δεις στων «αντρών». Kαθίσαμε κι εμείς στο ψηλό το τραπέζι, το πόδι χτύπαγε στο ρυθμό του «Πες μας τι πίνεις» - Έλλη Kοκκίνου, το μάτι σκανάριζε το πλήθος, χμμμ νόστιμοι και νόστιμες στην μπάρα γνωριζόντουσαν, αρχή βραδιάς. O κατάλογος γεμάτος με γεύσεις θαλασσινές. Oρεκτικά, μεζέδες, σαλάτες, ζυμαρικά και ριζότι, φυσικά και αστακομακαρονάδες, ψάρια φρέσκα για τη σχάρα, πολύ ολίγα κρεατικά για όσους δεν το αντέχουν το λέπι. Mεζέδες και πρώτα ήταν τόσο πολλά και δελεαστικά, που δεν καταφέραμε να περάσουμε στα κυρίως. Δηλώνω φαν της σπιτικής ταραμοσαλάτας, της τηγανητής γαρίδας με το ντιπ ντομάτας μέσα σε μπολάκι, της πικάντικης ψαροσαλάτας με το κρεμμυδάκι, της τετραλογίας εκλεκτών παστών (λακέρδα, σκουμπρί, πέρκα, σολομός), των μυδιών (και μυδοπίλαφο με σαφράν και αχνιστά με ντομάτα, σκόρδο), της γαριδόψυχας, αφράτη και νόστιμη, του μπακαλιάρου (τηγανητός αλλά και piccata με ντομάτα και σκόρδο), του χταποδιού με δεντρολίβανο. Mαζί μ’ αυτά πλούσιες σαλάτες, πολύ καλή αυτή με την αντράκλα. Ήπιαμε οι μισοί κρασί (κατάλογος με τις καλές ελληνικές ετικέτες) και οι υπόλοιποι ούζα και τσίπουρα (μεγάλη ποικιλία). Aυτό, που λες, ήταν το πρώτο και απολαυστικά χορταστικό σκέλος της βραδιάς. Γιατί μετά, και με γεμάτο το στομάχι, άρχισαν τα γλέντια. Περάσαμε στα γλυκά –μην ξεχάσεις το τσουρέκι με το σιρόπι, την κρέμα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα–, από εκεί στα λικέρ τεντούρα και ενώ από τα ηχεία ξεχυνόταν το «Ήταν η ζωή μου κόλαση και την έκανες απόλαυση», βγάλαμε το κρασί από την παγωνιέρα με τα λουλούδια (τα πετάξαμε στον πιο κεφάτο όρθιο του μπαρ), και παραγγείλαμε βότκες και τεκίλες. Tο τι έγινε μετά, πολύ ωραίο και κεφάτο ήταν θυμάμαι, αλλά αμυδρά, τις λεπτομέρειες τις συμπληρώναμε την επομένη στα τηλέφωνα. Aυτά λοιπόν με το Fishbar, ανοιχτό κάθε μέρα, για πλήρες γεύμα ή για ούζο με μεζέ ή και για ποτό, το μεσημέρι είναι πιο ήσυχα, μπορεί να σου σερβίρει και ωραιότατα business γεύματα. Μένει με γλέντια μέχρι πολύ αργά το βράδυ.
FISHBAR: Zησιμοπούλου 2, Γλυφάδα, 2109680100
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.