Resto

Λάμπεις Labby μου, ελληνικό εστιατόριο στο Ντουμπάι

Ωραίος ο μουσακάς Χαμπίμπι μου

80450-179984.jpeg
Έφη Πάλλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95630-191977.jpg

Μουσακάς με χειροποίητη μπεσαμέλ, γεμιστά με τοματούλες Κρήτης, λαχταριστό χταπόδι με μακαρονάκι, ζουμερό μοσχαράκι κοκκινιστό και δροσερή παντζαροσαλάτα μαγειρεύονται καθημερινά με προϊόντα από την ελληνική γη, όχι σε κάποιο νησιώτικο εστιατόριο αλλά στο… νησί της ερήμου.

n

Το Labbys The Hellenic House άνοιξε πριν λίγους μήνες στο Ντουμπάι για να ταξιδέψει γευστικά τους κατοίκους απ’ όλον τον κόσμο στην ελληνική κουλτούρα. Με ελληνικά χρώματα, ελιές, ξύλο και ψάθα, τη φιλοξενία, τη ζεστασιά και τη μοσχοβολιά απ’ τις μαγειρικές του ελληνικού σπιτικού, η οικογένεια Αντωνίου που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 30 χρόνια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θέλησε να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στην πατρίδα μέσα από τη μαγειρική παράδοση.

n

Οι πρώτες ύλες εισάγονται από την Ελλάδα, ο κατάλογος είναι βασισμένος στην παραδοσιακή κουζίνα και τα ελληνικά έθιμα, ιεροτελεστικά τηρούνται όλοι οι εορτασμοί! Τα Χριστούγεννα οι πελάτες γεύτηκαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες, την Καθαρά Δευτέρα ταραμοσαλάτα και θαλασσινά και την Ανάσταση μαγειρίτσα. Κάπως έτσι, σαν τον έρωτα, η ελληνική κουλτούρα και ο πολιτισμός περνούν απ’ το στομάχι!

n

Ο κόσμος, από όλον τον κόσμο, έχει αγαπήσει το Ελληνικό Σπίτι και το μέλλον δείχνει... τι άλλο; Λαμπρό, σαν τον Λάμπη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.