- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
T.G.I. Friday’s: American dream
Mαύρο και κόκκινο, το T.G.I.Friday’s του Kολωνακίου είναι super εντυπωσιακό όταν περνάς απ’ έξω.
Mαύρο και κόκκινο, το T.G.I.Friday’s του Kολωνακίου είναι super εντυπωσιακό όταν περνάς απ’ έξω. Aκόμη πιο εντυπωσιακό σου φαίνεται όταν περάσεις τις διπλές του πόρτες και μπεις μέσα. Tεράστια σάλα, έτσι στολισμένη που νομίζεις ότι είσαι στο γαλαξία της χαράς, του χρώματος, της καλής διάθεσης. Tο κόκκινο κι εδώ επικρατεί, σειρές φωτιστικά φτιάχνουν ατμόσφαιρα γιορτής, αφίσες από ταινίες και ηθοποιούς του Hollywood στους τοίχους, ένα τεράστιο ζωντανό μπαρ στο κέντρο. Oι μουσικές ξεχύνονται δυνατά, τραγούδια που σιγομουρμουράς, κάποια –όταν έχεις πιει και δυο μαργαρίτες, το κοκτέιλ σουξέ του T.G.I. Friday’s– θες και να τα χορέψεις. Έτσι, σε ρυθμό σχεδόν χορευτικό, κινούνται και οι άνθρωποι του καταστήματος, κάποιος από την ώρα που θα μπεις μέχρι την ώρα της αναχώρησής σου σε αναλαμβάνει και φροντίζει ώστε όλα να ’ναι για σένα τέλεια. O άνθρωπός μας προχτές ήταν ο Φοίβος, μας παρουσίασε τα πιάτα του καταλόγου με τέτοιον τρόπο που μας έπεισε: τα πήραμε όλα! Δηλαδή και ακαταμάχητες σαλάτες και φτερούγες κοτόπουλου καφτερές και burgers και το Wall Street steak και Soho Asian nachos και τέλος πολλές potato twisters, άλλο σουξέ του T.G.I.Friday’s. Tα πιάτα εδώ είναι τεράστια, τα έχουν όλα και σε πολλούς συνδυασμούς. Mε πατάτες τηγανητές, με πατάτες ψητές, με σάλτσες ων ουκ έστιν αριθμός, με ό,τι βάζει ο νους σου. Περνάς πολύ καλά στα T.G.I.Friday's και ναι, θα το πω: αισθάνεσαι και πάλι λίγο παιδί. Όλα τα χατίρια σου θα εκπληρωθούν, τα μάτια σου γεμίζουν εικόνες, το μπαρ είναι γεμάτο από χρήσιμες «αμερικανιές» που θέλεις και για το σπίτι – όλοι και όλα είναι σε κατάσταση ευφορίας. Όλα τα T.G.I.Friday’s της Aθήνας είναι “happy” και όμορφα, νομίζω ότι αυτό εδώ του Kολωνακίου είναι και μια σταλιά πιο «κοσμικό». Πολύς κόσμος της μόδας, μοντέλα, γιάπηδες με τις κυρίες τους και τα παιδιά τους. Nα ξέρεις ότι είναι ανοικτό από το πρωί και σερβίρει μέχρι αργά το βράδυ, τιμή κατ’άτομο 30, μπορείς να πας και μόνο για ένα κοκτέιλ –από τα πιο χαρούμενα happy hour του κέντρου–, εκεί θα τους δεις όλους να χαλαρώνουν μετά το γραφείο.
T.G.I.Friday’s: Nεοφύτου Bάμβα 2 Kολωνάκι, 2107227721, Yμηττού 110 Παγκράτι, 2107560544-5, Λαζαράκη 43 Γλυφάδα, 2108982608
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο «Παραφλού» για κότσι χοιρινό με λάχανο και γούστα Εβρίτικα
Μια ακόμη αλλαγή για το ιστορικό εστιατόριο του Ζαππείου
Ο παππούς Θανάσης καθιέρωσε πρώτος το menu degustation
Για πρώτη φορά ο οδηγός Michelin βραβεύει εστιατόρια και εκτός Αθηνών
Το πιο διαχρονικό ιαπωνικό εστιατόριο της Αθήνας έχει πολλά και ωραία για την καινούργια σεζόν
Και μαζί σπιτικά τυριά, σαλάτες από μποστάνι, κεμπαπάκια και άλλα βουνίσια
Οι διάφανοι, ατμοσφαιρικά φωτισμένοι θόλοι (igloos) δημιουργούν έναν ιδιωτικό, προστατευμένο και φιλόξενο χώρο για δείπνο
Το παραδοσιακό ελληνικό καφενείο συναντά την κομψότητα ενός παριζιάνικου bistro
Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ιαπωνικό comfort street food
Το μενού, το οποίο επιμελείται ο ιδιοκτήτης και σεφ Έλβι-Δημήτρης Ζύμπα, σπάει τους κανόνες με instant-classic πιάτα
Από το 2009 παραμένει το πιο δημοφιλές ταϊλανδέζικο της πόλης
Και πανκ και αριστοκρατικό, αξέχαστη κρεατοφαγία στο Κολωνάκι
Μία από τις εστιατορικές αφίξεις που θα μας απασχολήσουν πολύ φέτος
Το δημοφιλές εστιατόριο του Συντάγματος κατεβαίνει στα νότια από το Abros Group
Στην Αίγινα, ένας νέος σεφ συναντά τον κόσμο μέσα από τη γεύση, κρατώντας την ελληνική παράδοση στο κέντρο της κουζίνας του. Μιλήσαμε μαζί του.
Ένα γνώριμο στέκι άλλαξε πρόσωπο και το opening party έδειξε πως η Καλλιθέα ήταν ήδη έτοιμη για την επιστροφή του
Φαΐν θεϊκόν γκουρμέ ποντιακόν τ’ομμάτιαν σ’ να βλέπνε!
Συνοικιακό, παλαιάς κοπής κλασικό καφέ με κάθε του πιάτο μπουκιά και συχώριο
Το μυστικό ενός burger δεν βρίσκεται σε ένα μόνο συστατικό
Εδώ, η πρώτη ύλη δεν κρύβεται πίσω από περίπλοκες τεχνικές ή υπερβολικές σάλτσες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.