- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βγάλε το Wild Child από μέσα σου με λαχταριστά κρουασάν και specialty coffee
Γιατί όλοι μιλούν για το Wild Child στα Χανιά
Wild Child | Χανιά, ώρα για κρουασάν: Η croissanterie που φέρνει τη γαλλική τεχνική στην Κρήτη
Advertorial
Στον πεζόδρομο της Μυλωνογιάννη, στα Χανιά, το Wild Child έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δραστήριους παίκτες στην τοπική σκηνή χειροποίητου κρουασάν και σωστού καφέ. Δεν προβάλλεται ως ακόμα ένα instagrammable μαγαζί, αλλά ως μια croissanterie με σοβαρή τεχνογνωσία στην παραγωγή και «διαβασμένο» προσανατολισμό στον specialty καφέ. Οι δημιουργοί του, Γιάννης Μποτωνάκης και Κωνσταντίνος Πάγκαλος, είδαν ότι η πόλη χρειαζόταν μια πιο πρωτοπόρα πρόταση στο καθημερινό coffee και pastry break και αποφάσισαν να καλύψουν το κενό με τρόπο δημιουργικό και απόλυτα στοχευμένο.
Από το πρώτο ζυμάρι μέχρι τη μυρωδάτη βιτρίνα
Το εργαστήριο βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον χώρο του καταστήματος, επιτρέποντας πλήρη έλεγχο της παραγωγής. Οι ζύμες παρασκευάζονται καθημερινά με γαλλικά βούτυρα, ενώ η τεχνική laminating εφαρμόζεται με συνέπεια ώστε κάθε κρουασάν να έχει χαρακτηριστική υφή και σταθερή ποιότητα. Ο χώρος του ισογείου είναι χωρισμένος λειτουργικά σε δύο τμήματα. Στη μία πλευρά κυριαρχεί μια βιομηχανική αισθητική, ενώ η άλλη διαθέτει μίνιμαλ διάθεση με έντονα μπλε και κόκκινες λεπτομέρειες. Ο σχεδιασμός αντανακλά το σύγχρονο και, ταυτόχρονα, αντισυμβατικό προφίλ του μπραντ, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που υποστηρίζει την ταυτότητα του Wild Child.
Γιορτινές επιλογές που θα σε… εθίσουν
Με την έναρξη της εορταστικής περιόδου, το Wild Child ενσωματώνει νέα προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τα Χριστούγεννα. Ανάμεσά τους, το κρουασάν σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου με κρέμα μελομακάρονου και το κρουασάν roll πανετόνε, δύο επιλογές που αναδεικνύουν τη δημιουργική διάθεση της ομάδας. Στην κατηγορία των ροφημάτων, το tiramisu latte έχει ήδη ενταχθεί στα highlights της σεζόν, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη χειμωνιάτικη εμπειρία.
Best sellers που έχουν δημιουργήσει σταθερό κοινό
Η γευστική ταυτότητα του Wild Child καλύπτει τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά προϊόντα. Στα αλμυρά, το μπριός Κοτόπουλο–Panko με παναρισμένο κοτόπουλο, νάτσος bbq, kimchi mayo και coleslaw είναι ένα από τα πιο δημοφιλή items της βιτρίνας, ενώ η λουκανικόπιτα με καραμελωμένο κρεμμύδι και onion chips προσελκύει καθημερινά σταθερό κοινό. Στα γλυκά, ξεχωρίζει το τηγανητό κρουασάν με μαρμελάδα κανέλας και crumble μήλου, που έχει εξελιχθεί σε αγαπημένη επιλογή για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό και χειροποίητο.
Specialty καφές στην ψαγμένη εκδοχή του
Η ομάδα δίνει ιδιαίτερο βάρος στον καφέ, συνεργαζόμενη με τους Mr Bean Coffee Roasters για τη δημιουργία του signature χαρμανιού, ενώ παράλληλα επενδύει σε μικρές παρτίδες και εναλλασσόμενα χαρμάνια από διάφορα micro-roasteries. Το κατάστημα διαθέτει retail γωνιά, προσφέροντας φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες σε όσους θέλουν να πειραματιστούν στο σπίτι, με επιλογές ανάλογα με το προφίλ γεύσης, τον βαθμό ψησίματος και την οξύτητα.
Το Wild Child επεκτείνεται
Η επιτυχία του κόνσεπτ οδήγησε στην πιο φυσική εξέλιξη: τη δημιουργία δεύτερου καταστήματος. Το νέο Wild Child στο Ηράκλειο προγραμματίζεται να ανοίξει την άνοιξη, προσκαλώντας περισσότερο κόσμο να εθιστεί στα τρομερά κρουασάν και στον καλό καφέ.
Περισσότερες Πληροφορίες: Μυλωνογιάννη 54, Χανιά | Τ. 2821071482 | Instagram/WildChild | Facebook/WildChild
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνική κουζίνα του σήμερα και στα ηχεία Πάνος Γαβαλάς
Τα δώρα της A.V. στους αναγνώστες της: γεύματα και λαχταριστά γλυκά
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.