Θεσσαλονίκη: Πού πάει η συμπρωτεύουσα, όταν πεινάει;

Nuova Rosticceria di Salonicco: Μια ζεστή ιταλική τρατορία με γευστικές μνήμες από τη Σικελία

Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nuova Rosticceria di Salonicco
Nuova Rosticceria di Salonicco
Nuova Rosticceria di Salonicco
Nuova Rosticceria di Salonicco

Ο Γκαετάνο ανέλαβε τα ηνία της Nuova Rosticceria di Salonicco στα τέλη του 2018. Με καταγωγή από την Ιταλία και τη Σικελία, φέρνει μνήμες, πιάτα και υλικά από τον τόπο του, αλλά και πάθος για το καλό φαγητό. Στόχος του είναι να διατηρεί μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες. Γι’ αυτό έχει και πολλούς προμηθευτές. Δεν αγοράζει υλικό αν δεν το έχει δοκιμάσει και δεν το έχει εγκρίνει. Κάποια έρχονται απευθείας από την Ιταλία, ενώ άλλα τα βρίσκει στην Ελλάδα σε καταστήματα με ιταλικά προϊόντα.

Στις σπεσιαλιτέ του είναι το πέστο με φιστίκι Αιγίνης (pesto al pistacchio), που προμηθεύεται από έναν μικρό παραγωγό από τη Λαμία, τα λιγκουίνι με γαρίδες (ai gamberi) –αυστηρά χωρίς παρμεζάνα, όπως τονίζει στους πελάτες του–, αλλά και το ραγού με κιμά (ragù siciliano), με συνταγή της μητέρας του, που του ξυπνά μνήμες από τα πρωινά της Κυριακής στα παιδικά του χρόνια. Κάθε Παρασκευή η Rosticceria σερβίρει φρέσκα νιόκι.

Στα γλυκά ξεχωρίζουμε το τιραμισού και την πανακότα, όλα με προσεγμένες πρώτες ύλες, χωρίς έτοιμα μείγματα. Για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας, θα βρείτε κρασιά αποκλειστικά από τον ιταλικό αμπελώνα, αλλά και μπίρες και αναψυκτικά από τη Σικελία. Στο τέλος της βραδιάς όλοι οι πελάτες γίνονται συχνά μια μεγάλη παρέα γύρω από τον φιλόξενο ιδιοκτήτη. Γι’ αυτό μην αμελήσετε να κλείσετε τραπέζι πριν την επίσκεψή σας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου