Μια ζωντανή γωνιά της Αθήνας που σε καλεί να δοκιμάσεις και να περάσεις καλά
Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, εκεί όπου το παρόν συναντά το παλιό και το χαρακτηριστικό πετρόλ χρώμα τραβάει το βλέμμα πριν καν μπεις, το Belize μοιάζει να έχει καταλάβει ακριβώς τι σημαίνει «πιάτσα». Μια ζωντανή γωνιά της Αθήνας που σε καλεί να δοκιμάσεις και να περάσεις καλά.
Πίσω από αυτό το project βρίσκονται οι Θοδωρής Υφαντής, Κυριάκος Κοζατζανίδης και Ερρίκος Λέσκος, που έχουν δώσει στον χώρο τον δικό τους φιλόξενο χαρακτήρα. Η κουζίνα του Belize είναι σύγχρονη μεσογειακή, με πειραματισμούς και μια διάθεση να «αναστήσει» τα κλασικά. Το αποδομημένο παστίτσιο φτιάχνεται με σκιουφιχτά από την Κρήτη και μοσχαράκι από τη Νάξο, βγάζοντας γνώριμη θαλπωρή σε σημερινή εκδοχή. Το ριζότο γεμιστών μοσχοβολά ντομάτα, μπαχαρικά και θυμίζει κυριακάτικη κουζίνα μαμάς. Από τις πιο νόστιμες επιλογές, ο ψητός σολομός με baby λαχανικά και η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα ωρίμανσης με baby πατάτες και πλούσια σος μπεαρνέζ.
Στα ποτήρια, τα signature cocktails δίνουν χαρακτήρα. Το Purple Rain συνδυάζει βότκα, λικέρ καρύδας, λεμόνι, μους από blueberry και λεβάντα – ένα ποτό που είναι όσο αρωματικό ακούγεται. Το Green Hot Chilli Pepper, με μαστίχα, τζιν, αγγούρι, ροζ πιπέρι, passion fruit, lime και τσίλι, είναι δροσερό αλλά και… πικάντικο όσο χρειάζεται. Ο χώρος είναι ζεστός, με αισθητική που θυμίζει όμορφο σαλόνι έτοιμο για φιέστα. Έτσι, λοιπόν, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τα live DJ sets του Belize δίνουν τον παλμό. Στα decks της Πέμπτης, από τις 19.00 και μετά, είναι ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Πολλοί λένε πως είναι το νέο τρεντ της πόλης. Μένει να το ανακαλύψεις.