25 εστιατόρια με ακαταμάχητη ελληνική κουζίνα

Το μαύρο πρόβατο: Η σταθερή αξία στο Παγκράτι

Kάθε τόσο όλο και μια καινούργια, νόστιμη έκπληξη εμφανίζεται στο μενού του, που μας κάνει να βρίσκουμε ακόμη ένα καινούργιο πιάτο και να μην ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μαύρο πρόβατο
Το μαύρο πρόβατο
Το μαύρο πρόβατο
Το μαύρο πρόβατο

Είναι η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που κάποιος ρωτάει: «πού να πάω για φαγητό;». Το Μαύρο Πρόβατο δεν μας έχεις απογοητεύσει ποτέ. Για αυτό και παραμένει στέκι αγαπημένο της Αρριανού για περισσότερο από μία δεκαετία τώρα. Τι παραγγέλνεις; Πάντα χουνκιάρ μπεγκιεντί, που κανείς δεν πετυχαίνει καλύτερα. Τα αθάνατα κοτομπριζολάκια, αλλά και το τηγανητό συκώτι με κοκκινοπίπερο και ξερό κρεμμύδι – από τα καλύτερα της Αθήνας. Την τέλεια ελληνική σαλάτα, με αυτό το ολόγλυκο ντοματίνι, και απαραιτήτως τη χοιρινή τηγανιά, για να βουτήξεις μέσα στη σαλτσούλα, και το ωραίο, το αφράτο, το σωστό ψωμάκι.

Βεβαίως και Το Μαύρο Πρόβατο δεν επαναπαύεται ποτέ, για αυτό και κάθε τόσο όλο και μια καινούργια, νόστιμη έκπληξη εμφανίζεται στο μενού του, που μας κάνει να βρίσκουμε ακόμη ένα καινούργιο πιάτο και στο τέλος να μην ξέρουμε τι να πρωτοδιαλέξουμε! Έτσι, από τα καινούργια πιάτα προτείνουμε τα αρνίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας, τουρσί από χρωματιστές πιπεριές και κρεμμύδι, με μους από ελληνικά τυριά και σχοινόπρασο, τη μερακλίδικη πρασοκιμαδόπιτα, που σερβίρεται με μια αιθέρια σως γιαουρτιού, την προβατίνα με τις χυλοπίτες (πόσο comfort είναι αυτό το πιάτο!), αλλά και το χοιρινό κότσι με κριθαρότο μανιταριών και κρέμα γραβιέρας. Το τελευταίο είναι πιάτο ημέρας, αλλά έτσι και το πετύχεις θα απαιτήσεις να μπει σταθερά στο μενού – εμείς πάντως το ζητήσαμε! Όλα αυτά τα συνοδεύεις με χύμα αλλά και εμφιαλωμένα κρασιά (σε πολύ καλές τιμές) και ανυπομονείς να επιστρέψεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου