Δεν είναι απλώς μια ταβέρνα· είναι ένα κομμάτι ελληνικής ιστορίας
Στο Παλαιό Φάληρο υπάρχει μια ταβέρνα που μοιάζει βγαλμένη από την εποχή που οι γεύσεις ήταν αληθινές, σπιτικές και βαθιά ελληνικές. Ο «Μπάμπης» είναι μια γαστρονομική ανάσα παράδοσης σε μια Αθήνα που αλλάζει, αλλά δεν ξεχνά τις ρίζες της, και συνεχίζει να τιμά όσα κάνουν την ελληνική κουζίνα μοναδική. Εδώ θα βρεις μαγειρευτά που δύσκολα συναντάς σήμερα και ακόμη πιο δύσκολα τα βρίσκεις τόσο καλομαγειρεμένα. Σουτζουκάκια ζουμερά, αρωματικά και βελούδινα, που θυμίζουν κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι. Λαχανοντολμάδες όπως τους έφτιαχνε η γιαγιά, με λεμονάτη σάλτσα που σε ταξιδεύει και, φυσικά, ζεστή κρεατόσουπα με μοσχάρι για τις κρύες μέρες, μια γεύση που λειτουργεί σαν θεραπεία ψυχής.
Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο είναι τα πασίγνωστα μπιφτέκια του Μπάμπη, με τη συνταγή που έχει παραμείνει πρακτικά αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια. Τα ψητά της ώρας αποτελούν ολόκληρη κατηγορία: ποιοτικά κρέατα, καλοδιαλεγμένα, συνοδεία πατατούλας τηγανητής, κομμένης στο χέρι. Αυτό που σερβίρεται στο τραπέζι έχει την καθαρότητα και τη νοστιμιά της παλιάς εποχής, με σεβασμό στην πρώτη ύλη και τη σωστή προετοιμασία.
Όμως αυτό που κάνει το μαγαζί πραγματικά μοναδικό είναι οι άνθρωποί του. Η ομάδα του «Μπάμπη» αποτελείται από ανθρώπους που βρίσκονται εκεί για χρόνια, σχεδόν για μια ζωή. Το μαγαζί το νιώθουν σπίτι τους· το νοιάζονται, το φροντίζουν, το κρατούν ζωντανό. Η ίδια οικογένεια συνεχίζει την επιχείρηση εδώ και τρεις γενιές και έχει δημιουργήσει μια κοινότητα που περνάει κι αυτή από γενιά σε γενιά. Σήμερα θα δεις πελάτες που έρχονταν μικροί με τους γονείς τους… και τώρα φέρνουν τα δικά τους παιδιά.
Ο «Μπάμπης» δεν είναι απλώς μια ταβέρνα· είναι ένα κομμάτι ελληνικής ιστορίας, μια ζεστή υπενθύμιση ότι η ελληνική κουζίνα παραμένει διαχρονική όταν φτιάχνεται με αγάπη, ποιότητα και ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά.