Ιταλική ακρίβεια και ελληνικός γευστικός χαρακτήρας
Το Pavilion είναι ο λόγος που ο Πευκιάς ξαναμπαίνει στον γαστρονομικό χάρτη. Υπάρχουν χώροι που δεν χρειάζονται υπερβολές για να σε κερδίσουν, αρκεί μια πρώτη ματιά, μια πρώτη ανάσα. Στο Pavilion αυτό συμβαίνει πριν ακόμη καθίσεις. Ένα περιβάλλον καθαρό, απέριττο, με την αισθητική να υπηρετεί τον σκοπό της – να αφήσει τη γεύση να γίνει το επίκεντρο.
Το μενού του εστιατορίου υπογράφει ο Λευτέρης Τσόγκας, ο νέος σεφ του Pavilion, με καθαρή γαστρονομική σκέψη και τεχνική πειθαρχία. Στο μαγειρικό του ύφος συναντώνται η ιταλική ακρίβεια και ο ελληνικός γευστικός χαρακτήρας, αποδοσμένα με τρόπο εκλεπτυσμένο και ουσιαστικό. Η εποχικότητα δεν είναι διακόσμηση, αλλά θεμέλιο, και ο τρόπος που την αξιοποιεί αποκαλύπτει έναν σεφ που γνωρίζει πώς να οδηγεί τον ουρανίσκο από την πρώτη εντύπωση στην τελική επίγευση, με συνοχή και σαφήνεια, με στοιχεία που υπηρετούν τον πυρήνα της γεύσης. Καθώς το φθινόπωρο δίνει τη σκυτάλη στον χειμώνα, το Pavilion αποκτά μια πιο στοχαστική ατμόσφαιρα.
Το μενού του σεφ Τσόγκα ακολουθεί την εποχή: βαθύτερες υφές, πιο αρωματικές βάσεις, συνθέσεις που ζητούν να τις ανακαλύψεις αργά, σαν να συνομιλείς μαζί τους. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα γευστικό pairing που αντιμετωπίζει το κρασί και το cocktail όχι ως συνοδευτικά, αλλά ως επιπλέον στρώματα αφήγησης στο πιάτο.
Κι όσο πλησιάζουν οι γιορτές, το Pavilion προετοιμάζει ένα χειμερινό κεφάλαιο, με γιορτινά specials, δημιουργίες που τιμούν τα αρώματα των Χριστουγέννων και μια ατμόσφαιρα που υπόσχεται ζεστασιά χωρίς υπερβολές. Είναι από εκείνα τα μέρη που δεν περιγράφονται εύκολα, απλώς βιώνονται. Και το Pavilion σε περιμένει για να το ζήσεις.