Πεσκανδρίτσα, καραβίδες, χταπόδι, καλαμαράκια αλλά και όστρακα, με την κουζίνα να ετοιμάζει όλες αυτές τις νοστιμιές με μεράκι
Η παραδοσιακή ψαροταβέρνα της Χαλκίδας συνεχίζει από το 1996 να μας καλομαθαίνει με εκλεκτή ψαροφαγία. Σε έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο, σε ένα πέτρινο διατηρητέο του 1910 στο κέντρο της πόλης, κοντά στα ΚΤΕΛ, η φιλοσοφία του ΤΣΑΦ μοιάζει απλή, αλλά είναι απολύτως επιτυχημένη: επιλογή άριστης πρώτης ύλης και «καθαρές» γεύσεις, χωρίς πολλές-πολλές… φιοριτούρες!
Οι άνθρωποι του ΤΣΑΦ προμηθεύονται τα προϊόντα τους από τοπικούς παραγωγούς και τα ψάρια τους από ντόπιους ψαράδες – άλλωστε, η Εύβοια φημίζεται για τα ψάρια και τα θαλασσινά της. Τι θα βρείτε; Τα καλύτερα της θάλασσας, ανάλογα φυσικά την εποχή τους. Γαύρος, σαρδέλα, συναγρίδες, μπαρμπούνια, μπακαλιάρος, πεσκανδρίτσα, καραβίδες, χταπόδι, καλαμαράκια αλλά και όστρακα, με την κουζίνα να ετοιμάζει όλες αυτές τις νοστιμιές με μεράκι αλλά και τέχνη. Δίπλα σε όλα αυτά και ωμές παρασκευές, όπως σεβίτσε, ταρτάρ, καρπάτσιο.
Θα συνοδεύσετε με φίνα αποστάγματα, μπίρες και κρασιά, χύμα και εμφιαλωμένα (και τοπικά), σε έναν χώρο με φιλόξενους ανθρώπους, που αγαπούν αυτό που κάνουν.
Extra tip: Στην παραλία της Χαλκίδας λειτουργεί από το 2020 και το ΤΣΑΦάκι, το αδελφάκι του ΤΣΑΦ, το οποίο κινείται στην ίδια φιλοσοφία, ενώ το ΤΣΑΦ θα το βρείτε και στη Μύκονο, στην Άνω Μερά.