Θεσσαλονίκη: Πού πάει η συμπρωτεύουσα, όταν πεινάει;

Βαρύ Πεπόνι: Casual fine dining στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαρύ Πεπόνι
Βαρύ Πεπόνι
Βαρύ Πεπόνι
Βαρύ Πεπόνι

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το εστιατόριο Βαρύ Πεπόνι είναι η απόδειξη ότι η δημιουργική γαστρονομία μπορεί να είναι και προσιτή. Ως πρωτοπόρο στο casual fine dining στην πόλη, δεν ακολουθεί απλά τις τάσεις, καθώς η φιλοσοφία του είναι η συνεχής εξέλιξη. Προσφέρει διαρκώς φρέσκιες, δημιουργικές προτάσεις με νέα υλικά και τεχνικές, όπως το φιλέτο λαβράκι με πατάτα παβέ και σάλτσα κακαβιάς, αλλά και τα black angus μάγουλα με μανιτάρια και σάλτσα μαύρης μπίρας.

Τιμώντας ταυτόχρονα τα κλασικά, αγαπημένα πιάτα που το καθιέρωσαν, όπως η πανσέτα με σάλτσα αγριοκέρασο και πουρέ γλυκοπατάτας ή το χουνκιάρ μπεγιεντί με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και κρέμα μαύρου σκόρδου.

Η κουζίνα του εξελίσσεται μέσα από φρέσκες ιδέες, σύγχρονες τεχνικές και υλικά που τιμούν τη γη, με κάθε πιάτο να είναι μια μικρή ιστορία, μια στιγμή ισορροπίας ανάμεσα στο γνώριμο και το αναπάντεχο. Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα, και πιάτα φτιαγμένα από διαλεχτές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα.

Με το ίδιο πάθος και έμπνευση, συνεχίζει πάνω από είκοσι χρόνια να δοκιμάζει, να τολμά και να δημιουργεί.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου